Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Šamorínčania boli na MS úspešní, kúpi si Simpson falošné doklady?

2017. aug. 28

Síce šamorínski rýchlostní kanoisti na svetovom šampionáte nezískali medailu, no dosiahli slušné výsledky.

Gabriela Ladičová prvýkrát sa zúčastnila svetového šampionátu, v C1 200 m skončila celkovo na 18. priečke. ,,Som spokojná. Hneď na prvýkrát som sa dostal do B-finále. Konkurencia bola obrovská, no napriek tomu zo 37 pretekárov som skončila osemnásta. Najťažšie bolo semifinále, v mojej jazde boli tri najlepšie pretekárky. Bála som sa, no nakoniec som dala do toho všetko a dostala som sa do B-finále,“ uviedla Gabi.

Vincent Farkas v C1 5000 m obsadil 11. priečku. ,,Preteku sa zúčastnilo veľa kanoistov, nevyšiel mi štart. Na najlepších som mal stratu, ktorú som postupne znižoval. Škoda, že sme nešli ešte dve kolá,“ poznamenal Vinco.

Gábor Jakubík v K1 1000 m skončil celkovo dvadsiaty, v K4 1000 m došiel s kolegami na piatej priečke. ,,Chceli sme ísť rovnakým tempom ako semifinále, iba záver trocha vylepšiť, čo sa nám podarilo. Hoci táto disciplína už nie je olympijská, stále je v nej kvalita. Chlapci sú mladí, určite budú chcieť ísť K4 aj v kategórii do 23 rokov. Možno si kúpim falošné doklady, aby som s nimi mohol štartovať,” usmieval sa 27-ročný šamorínsky Simpson.

Tibor Linka spolu s Erikom Vlčekom v K2 500 m došli na štvrtej priečke, na tretiu posádku mali iba 0,3 sekundovú stratu. ,, Nepodarilo sa to na medailu, myslím si však, že aj štvrté miesto je pekné umiestnenie. Urobili sme všetko, čo sme mohli, hanbu sme si nespravili,“ povedal Tibcsi. Olympijská kástvorka na 500 m skončila piata. ,,Nemyslím si, že piate miesto je sklamanie. Dnes nám nevyšlo celkom tempo, v strednej časti trate sme zaostali. Je to pre nás nová trať, až v príprave sme sa dozvedeli, že sa bude jazdiť. Aspoň budeme mať nad čím pracovať, čo zlepšovať,“ dodal Tibor Linka.

Skip to content