Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Šamorínske medaily z Poznane, prečo mal Zsolti Libai ružové vlasy?

2018. sep. 17

Slovenskí rýchlostní kanoisti sa zúčastnili Súťaže olympijských nádejí. Šamorínčania na neoficiálnych majstrovstvách sveta (až 36 krajín!) opäť potvrdili svoju vysokú kvalitu, v Poznani získali dve medaily.

Edo Strýček ako člen C4 na 500 metrov vybojoval striebro. ,,,,Myslím si, že je to veľmi pekný výsledok. Dá sa to povedať aj tak, že absolútne nečakaný. No o to viac si ho vážim! Pred pretekmi sme si to vyskúšali iba raz, no vyšlo to,“ prezradil pre našu stránku Edo.

Zsolt Libai bojoval až v piatich disciplínach. Viackrát bol blízko k pódiu, niekedy mu chýbalo iba 0,1 sekúnd… Nakoniec si všetko vynahradil v K2 200 metrov. ,,Boli to posledné moje preteky nielen v Poznani, ale aj na Súťaži olympijských nádejí. Preto som povedal môjmu kolegovi Martinovi Hvojníkovi, že nebudem na nič pozerať, pôjdem na tisíc percent. Aké boli samotné preteky? Priznávam sa, nepamätám sa… Viem iba, že sme dobre odštartovali. Prišli sme do cieľa a nevedeli sme, ako sme skončili. Chcel som si nakoniec ešte poriadne zakričať. Mohol som, lebo sme získali bronz,“ povedal s úsmevom pre www.samorin.sk Zsolti. Naša dvojica vynikla aj s farbou vlasov. ,,Mali sme ružové. Aby sme si aj takto zapamätali naše posledné účinkovanie na Súťaži olympijských nádejí,“ dodal k dobrej nálade Zsolt Libai.

A-finálové výsledky Šamorínčanov

Karolína Seregová

K1/500 m – 7. miesto

K1/1 000 m – 7.

Emma Horváthová

K2/200 m – 6.

Zsolt Libai

K2/200 – 3.

K2/1 000 m – 4.

K4/500 m – 6.

Edo Strýček

C1/200 m – 5.

C4/500 m – 2.

Foto: Peter Bende, facebook

Skip to content