4 nap a mezeifutó EB-ig: sok rekord dől meg

06. dec 2017.

A nemzetek vándorlása már elkezdődött. Négy nap múlva kezdődik Somorján a mezeifutó Európa-Bajnokság. Sok rekord dől meg.

Összesen 624 atléta jelentkezett, akik 37 országból érkeznek, 575-en fognak versenyezni. Ez a legmagasabb szám a EB-k történetében. Nagyon fontos, hogy milyen lesz az idő. ,,Naponta többször figyeljük az előrejelzést. Lassan eltűnik a hó. Kedden még egybefüggő volt a takaró, de valószínű vasárnapra már nem marad belőle semmi. Plusz kettő foknak kellene lennie, ami megfelel a versenyzőknek,“ mondta a Szlovák Atlétikai Szövetség elnöke Peter Korčok.

,,Elszántak vagyunk, meg szeretnénk mutatni az egész Európának, hogy ilyen nagy kaliberű eseményt is meg tudunk rendezni. Jó hangulatot, remek eredményeket várunk,” jegyezte meg Juraj Bača, az X-Bionic Sphere felügyelőbizottság elnöke.

,,Az egész város nagyon várja az eseményt. Aktívan részt veszünk az szervezési munkákban. Remélem, a nézők és a sportolók egyaránt nagyon jó érzésekkel fognak távozni az eseményről. Mit kívánok? Azt, hogy a sportkomplexum és Somorja városa is még inkább bevésődjön az európai sporttudatba,“ mondta Bárdos Gábor, Somorja polgármestere, aki egyben a rendezőbizottság alelnöke.

Az EB végén egy nagyon érdekes versenyre kerül sor (mezeifutó EB a nyilvánosság számára), amelyre eddig hétszázan jelentkeztek.