Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

A városi rendőrség decemberi krónikájából

2020. jan. 09

Mozgalmas volt a városi rendőrök számára 2019 utolsó hónapja is. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül –  néhány hírt közlünk a városi rendőrség decemberi krónikájából.

Kiszedték a ruhákat a gyűjtőkonténerből
December elsején, délután telefonon értesítették a városi rendőrséget, hogy az Iskola utcában ismeretlen személyek kiszedik a ruhákat a gyűjtőkonténerből. A helyszínen három személyt találtak a járőrök, magyar állampolgárok voltak. Közölték velük, hogy kihágást követtek el, helyszíni bírságot szabtak ki rájuk, a használt ruhákat pedig visszarakták a gyűjtőkonténerbe.

Majdnem felborult a kamion
A Pozsonyi út melletti áruházhoz hívták a városi rendőröket december 2-án éjszaka, ahol a tűzoltók kérték a segítségüket. Egy cseh rendszámú teherautó parkolt az út szélén, a laza talajon, amitől megüllyedt és majdnem felborult. A forgalmat a járőrök irányították addig, amíg a tűzoltók kiemelték és elvitték a kamiont.

Pénztárcát találtak a parkban
December 5-én délután pénztárcát találtak a városi parkban. A tárcában készpénz és iratok, valamint egy személyi igazolvány is volt. Az igazolvány alapján megtalálták a tulajdonost és eljuttatták neki a tárcát.

Elpusztult hattyúkat találtak
December 9-én az állategészségügyi felügyelet kérte a városi rendőrség segítségét egy elpusztult hattyú megtalálásához. A tetemet Csölösztő területén látták. A járőrök meg is találáták a tetemet a vízben, a parttól mintegy 5 méterre. Mivel nem tudtak bemenni érte, a tűzoltók segítségét kérték az elhullott hallytú kiemeléséhez. A kanális másik partján is találtak egy elpusztult madarat, a tetemeket elszállította az állategészségügyi felügyelet.

Hátizsák a bokorban
Egy gyanús csomag miatt riasztották december 1-jén a városi rendőrséget. A bejelentés szerint egy hátizsák hevert a bokorban, egy a családi ház előtt. A járőrök egy piros hátizsákot találtak a helyszínen, ellenőrizték a tartalmat, egy iskolás gyerek tornafelszerelése volt benne. A hátizsákot bevitték a rendőrőrsre.

Sár került az útra
December 11-én a Temető utcát ellenőrizték a járőrök egy bejelentés nyomán. Egy építkezésről földet szállító teherautó sárral szennyezte be az utat. A rendőrök felvettek a kapcsolatot a felelős személlyel, aki azonnal intézkedett, hogy tisztítsák meg az utat.

Erőszakoskodtak a pincérekkel
Arról érkezett bejelentés december 14-én délután egy Pozsonyi úti vendéglőből, hogy két román állampolgár erőszakoskodik az alkalmazottakkal, azt követelik, hogy fizessék ki nekik azt a pént, amit a játékautomatán nyertek. A pénz nem járt nekik, mert nem nyertek semmit. A városi rendőrség a helyszínen találta a két személyt, akiket kiutasítottak a vendéglőből. Azonnal elhagyták a helyszínt.