Agyaggalamb-lövészet Somorja város polgármesterének vándorserlegéért

21. ápr 2017.

Agyaggalamb-lövészetre várja április 22-én, szombaton 8:00 órára a somorjai vadásztársaság a sportág kedvelőit. Szabados József, a társaság elnöke elmondta: a rendezvény ebben a formájában negyedik alkalommal kerül megrendezésre, ám ennél jóval nagyobb múltra tekint vissza.

„Évente egyszer szervezünk ilyen lövészversenyt, amelyen általában negyvenkét személy vesz részt Közép-Szlovákiából, Komárom, Nyitra és Nagyszombat térségéből, illetve városunkból – közölte. – A versenyzők mindegyike négyszer huszonöt lövést ad le. Somorja város polgármesterének serlege mellett természetesen egyéb díjak, így kupák és pénzdíjak is gazdára találnak. A családdal érkezők számára kísérőprogramot biztosítunk; a fiatalabb korosztály képviselői légpuskával célba lőhetnek, a legkisebbek számára pedig játszóteret, illetve kisebb magaslest állítunk fel. A helyszínen természetesen ízletes vadételek is kaphatók.”

A verseny helyszíne gyalogosan vagy kerékpáron a dunai út felől, a csatorna partján, valamint a nagy töltésen haladva is megközelíthető. Utóbbi esetben a Gútor és Somorja közti hídnál kihelyezett táblát, illetve a nyilakkal jelölt útvonalat kell követni.

 

Illusztrációs felvétel, forrás: i.ytimg.com