Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

ARE YOU FREE? – az improvizált zene fesztiválja

08. Sze 2017.

Rendhagyó módon egy, a járási székhelyen, Dunaszerdahelyen zajló zenei fesztiválra hívjuk fel a figyelmet, amely 2017. szeptember 13-án és 14-én zajlik a Kortárs Magyar Galériában, illetve a Csaplár Benedek VMK mozitermében a Naconxypan PT szervezésében.
A rendezvény első napján, szerdán a Kortárs Magyar Galériában zajló Acoustic Night során 19:00 órától a hazai PaCoRa Trio, majd 20:00-tól az osztrák radio.string.quartet lép a közönség elé.
A három tapasztalt zenész (Palúch, Comendant és Ragan) 2004 óta dolgozik együtt. Zenéjük a jazz, illetve a szlovák és a moldáv folklór elemeiből épül fel, amihez a komolyzene adja a hátteret. Repertoárjuk saját szerzeményekből, valamint újrahangszerelt jazzstandardokból áll. A radio.string.quartet új projektjét a “CrossoverJazzClassicPopFusionRockNewMusicElectronic” jelzővel írja le; művészetük „zenei képekkel megvalósított forgatókönyvek“, vagy ahogy a zenekar fogalmazott: „Az élet dalait játsszuk, tele káosszal, energiával és szépséggel“.
A fesztivál második napján, csütörtökön a magyarországi A.M.P. Trio, majd a William Parker – Hamid Drake – John Dikeman Trio (USA) zenél; a kezdés ideje 20:00 óra, a helyszín a Csaplár Benedek VMK moziterme.
Az A.M.P. Trió (Ajtai – Miklós – Pozsár) tagjai a legfiatalabb generáció képviselői, akik a szabad improvizációs zene legfrissebb irányait kutatják. John Dikeman, William Parker és Hamid Drake triója az amszterdami 12. Doek Fesztiválra állt össze. Egy ad hoc formáció az improvizált zenében vagy sikerül, vagy nem, azonban ez a trió sokkal többet ért el ennél, minden egyes turnéval mind kivételesebb zenei társulás képét mutatja. A mostani a negyedik európai turnéjuk 2014-es első találkozásuk óta. A kreatív jazz erőtől duzzadó, legjelentékenyebb figurái.

A rendezvényről bővebb információ ide kattintva érhető el.
A fesztiválra a belépés ingyenes.

Forrás: a fesztivál Facebook-oldala