Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Farkas Vince: kiütötte őt az olimpiai bajnok Brendel

16. Júl 2017.

Nehéz hétvégéje volt Farkas Vincének a kajak – kenu Európa-bajnokságon. Három számban indult. A C1 500 és 1 000 méteres távon nem jutott tovább az elődöntőből, az öt kilométeres versenyen pedig a 12. helyen végzett. ,,Az EB nem végződött számomra a legjobban, de ezt úgy veszem, mint egy jó iskolát a jövőbe és motivációt a további munkához,“ mondta honlapunknak a somorjai klub neveltje.

Hogyan értékelnéd az eredményeidet Plovdidban?

– Péntek nagyon nehéz volt, négy versenyen is indultam. Szombat könnyű volt, mivel nem versenyeztem. Vasárnap pedig párás volt az eső és a hideg miatt.

Az EB előtt azt nyilatkoztad, hogy akkor leszel elégedett, ha bejutsz az A-döntőbe. Pénteken ez nem sikerült.

– Az evezésem stílusához nagyon rossz irányból fújt a szél… De nem akarok alibista lenni, kifogásokat keresni.. Nem úgy versenyeztem, ahogy szerettem volna.

Vasárnap nagyon jól rajtoltál a az ötezres versenyen. Sokáig a legjobbak között voltál, de végül a 12., utolsó kiértékelt helyen értél a célba.

– Jól kezdtem, de számomra a verseny 750 méter után eldőlt a sorsom.

Mi történt?

– Három versenyző ütközött a vízen és én ittam meg a levét. Az olimpiai bajnok Brendel, aki ma is nyert, belém hajtott és megsérült a hajóm, lyuk keletkezett rajta… Sőt a vízben kötöttem ki. Ki kellett úsznom a partra, kiöntöttem a vizet a kenuból és elindultam a többiek után. Ekkor 500 méter volt a hátrányom.

Mire gondoltál ekkor?

– Utolsó voltam és elhatároztam, hogy ez így nem végződhet. Mindent beleadtam és sikerült két versenyzőt is megelőznöm. Pechem volt, az egyik végül nem fejezte be a versenyt a másikat pedig kizárták… Hát ez nem az én hétvégém volt…. Nagyon örülök, hogy ilyen kellemetlen helyzet ellenére befejeztem a versenyt. Ez pszichikailag nagyon sokat jelent nekem.

Hogyan tovább?

– Jövő hétvégén Pozsonyban lesznek a kvalifikációs versenyek, tét a világbajnokság indulás lesz. Remélem, sikeres leszek és indulhatok az augusztusi račicei eseményen.