Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Holnap: Alan Benzie Trio a Mozi Clubban

13. feb 2018.

Az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb zenésztehetsége, Alan Benzie látogat el zenekarával holnap, 2018. február 14-én a Mozi Clubba. Benzie már 17 évesen megnyerte a BBC Skócia Fiatal Jazz Zenésze díjat. A most 27 éves zongorista azóta sorra gyűjti be a nívós kitüntetéseket, mint például a Berklee College of Music Billboard Award-ot. Mostani triója az elmúlt évek zenei munkájának a betetőzése.
Az együttes két másik tagja régi barátai és zenésztársai Alan-nek. Juhász Márton dobos (Euro-African Playground, Bacsó Kristóf Triad) 2011-ben végzett summa cum laude a Berklee College of Music-on, 2012-től Európa szerte koncertezik. 2014-ben és 2015-ben a JazzMa.hu online közönségszavazásán az év dobosának választották. Andrew Robb bőgős 2009-ben nyerte meg a nívós BBC Skócia Fiatal Jazz Zenésze díjat. 2016-ban a lengyelországi BassEurope jazzbőgő versenyen második helyezést ért el.
A trió debütáló lemeze, „Egy utazó történetei” 2015-ben jelent meg és kiváló kritikákat kapott (Jazzwise, Guardian, The Herald, The Scotsman). A lemez anyagát a trió egy európai koncertsorozaton mutatta be, felléptek többek között a London Jazzfesztiválon is.
Az idei turnén 2018 februárjában megjelenő, második lemezük anyagát mutatják be.
A koncert 20:00 órakor kezdődik.

Forrás és fotó: a Mozi Club Facebook-oldala