Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Kedden és csütörtökön is leadhatjuk az adóbevallást

20. jan 2020.

Értesítjük kedves lakosainkat, hogy a 2020. január 27-étől 31-éig terjedő időszakban, tehát a helyi adókról és illetékekről szóló aóbevallás leadásának határidejéig soron kívül kedden és csütörtökön is nyitva tart a városi hivatal adókezelési szakosztálya, mégpedig 7.45-től 12.00, illetve 13.00-tól 16.00 óráig.

A helyi adókról és illetékekről szóló 582/2004 sz. törvényrendelet és módosulatai értelmében minden adózó – fizikai és jogi személy egyaránt – köteles január 31-ig adóbevallást, részleges adóbevallást tenni abban az esetben, ha a fennálló adózási időszakban az addigi állapothoz képest ingatlanainál (földadó, épületadó, lakásadó), az ebadónál, az árusítást biztosító automatáknál és a nyereményt nem biztosító játékautomatáknál változás történt  (ingatlan vétel – eladás, örökség, ajándékozás, építkezési engedély, kollaudációs végzés, árverés; új automaták elhelyezése ill. eltávolítása).
A fentebb idézett törvény értelmében minden kutyatulajdonos fizikai és jogi személy köteles adóbevallást benyújtani.
Minden kutyát, amely a város területén tartózkodik 90 napot meghaladó időn túl, be kell jelenteni. Az esetleges változást – szaporulat, elhullás – a kutya tulajdonosa köteles 30 napon belül írásban bejelenteni az illetékes szakosztályon.
A szükséges nyomtatványok beszerezhetők a városi hivatal 2. emelet, 4-es számú irodájában, ill. a város internetes oldalán.
A 2020-as évre beadandó adóbevallás határideje 2020. január 31.