Mozi Club: e héten Kistehén-koncert és Folkklub

16. máj 2017.

Két rendezvénnyel várja e hét végén a Mozi Club a zenére éhes-szomjas nagyközönséget.
Május 20-án, pénteken 19:00-tól a Kistehén zenekar ad koncertet. 2002 óta „nagy utat járt be Kollár-Klemencz László zenekara. Lemezeiken rendre volt egy-két országos sikerű sláger (Szájbergyerek, Jó Csávó a Márkó, Szerelmes vagyok minden nőbe, Virágok a réten, Elviszi a szél), melyekben Kollár-Klemencz több – humoros, melankolikus és költői – arcát is megmutatta. A zenekar legutóbbi albuma, a Szomjas nők 2014-ben jelent meg” – olvasható a Mozi Facebook-oldalán.
Május 21-én, vasárnap 17:00-tól a Folkklub PhD. Pávai István népzenekutatót látja vendégül, akinek gazdag munkássága felöleli a teljes magyar nyelvterület tánczenéjét”. A Folkklubban az erdélyi népzenéről és tánczenéről tart előadást.
Pávai István Székelyudvarhelyen született, Székelykeresztúron tanult, Csíkszeredából indult a pályája, és jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Zenetudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékének docense. Kitüntetései, szakmai díjai: 1993 – a Martin György Alapítvány kiemelt 1. díja, 2012 – a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, 2015 – Szabolcsi Bence-díj, 2017 – Udvarhelyszék Kultúrájáért életműdíj.

Forrás: a Mozi Club FB-oldala