Nagy sikerű rendőrkutyás és tűzoltó-bemutató gyerekeknek

16. máj 2017.

Mint arról korábban beszámoltunk, városunk idén tavasszal átvette Dunaszerdahelytől a Megelőzés városa-projekt stafétáját. A rendkívül sokrétű országos program egyebek közt arra irányul, hogy különböző aktivitásokon keresztül alternatívát kínáljon a fiatalok számára a drog, az alkohol és egyéb függőségekkel szemben, növelje a közbiztonságot, illetve rávilágítson a környezettudatos viselkedés, valamint a helyi értékek megőrzésének fontosságára.
A projekt nyitányaként ma hatszáznál több somorjai óvodás, valamint előkészítő- és első osztályos kisdiák vett részt a helyi tűzoltóállomáson a somorjai Városi Rendőrség által szervezett, a hivatásos tűzoltóság és a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület közreműködésével megvalósított bemutatón. A szakemberek életszerű helyzeteken keresztül próbálták bemutatni a kicsiknek azokat a szituációkat, amelyekkel munkájuk során nap mint nap találkoznak. Hatalmas sikert aratott a Városi Rendőrség rendőrkutya-bemutatója, amelyet az apróságok több ízben visszatapsoltak. Nemkülönben érdekes volt számukra a tűzoltók akciója, amely során a valóságban is megküzdöttek a lángokkal, majd közlekedési balesetet szimulálva az életmentő munkát mutatták be.
A Megelőzés városa-projekt következő mozzanataként pénteken, május 19-én a város alap- és középfokú tanintézményeinek diákjai futnak stafétát városunkban az egészséges életmód népszerűsítéséért.