Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Orkán erejű szél söpört végig városunkon

11. aug 2017.

Tegnap a késő esti órákban orkán erejű szél söpört végig a Felső-Csallóközön, amely Somorját is elérte. A szél fákat döntött ki, amelyek az elektromos elosztóhálózatba és épületekben egyaránt kárt tettek. A városközpontban – így a Fő téren, illetve a Kukkónia Szabadidőközpont udvarában – több fát tört derékba a szél, hasonlóképp a Pozsonyi út mellett is. Az elhárítási munkálatok már a kora reggeli órákban megkezdődtek, aminek köszönhetően vissza lett állítva az áramszolgáltatás, illetve el lett hárítva a közvetlen veszély. A városi tulajdonban lévő Area Šamorín Kft. három takarítóbrigádot rendelt ki a közterületekre, amelyek a kidőlt fásszárúak feldarabolását és elszállítását, valamint az utcákon heverő lombhulladék eltakarítását végzik. A Somorjai Tűzoltó Állomás két csapata is bekapcsolódik a munkálatokba. A tűzoltók csütörtök este 21:57-től harmincnál több helyszínre szálltak ki városunkban és térségében. A Tűzoltó Állomás hét állományi tagja három, míg a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület 21 tagja négy gépjárművel vett részt a bevetésekben. Péntek reggeltől mindkét tűzoltó egység a vihar következményeinek elhárításán dolgozott.
Tekintettel a vihar következményeinek mértékére, a mentesítési munkálatok befejezése a jövő hétre várható. A város és az Area Šamorín Kft. vezetése a lakosság szíves türelmét kéri.
Jelentős károk keletkeztek a környező falvakban is, I/63-as országút mellett pedig fákat csavart ki gyökerestől, illetve reklámtáblákat döntött ki a szél.