Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

STK: újabb vereség

13. aug 2017.

Kellemetlen helyzet. Az STK Somorja focicsapata ismét a rövidebbet húzta. A múlthéti váratlan komáromi sikertelen meccs után szombat ismét vereséget szenvedett a Vágújhely ellen (1:3). Attól a csapattól kapott ki hazai pályán a kék – fehér csapat, amely kiesett a III. ligába, de a kassai csapat visszalépése után a fociszövetség művileg ismét a második osztályba sorolta a Vág-parti klubot.

Gólok rögzített szituációkból

A hazaiak aktívan kezdték a meccset, de Juliao és Breno nem céloztak pontosan. Negyed óra játék után még Mikuš még nem szerzett gólt, de a 33. percben a vendégek egy szöglet után megszerezték a vezetést. Még az első félidőben a Vágújhely büntetőből növelte az előnyét. A fordulás után Vávra szépített, de az utolsó szó ismét a vendégeké volt, akik ismét sarokrúgás után rúgtak gólt.

Mikuš Rajmi a meccsről

,,A meccs elején többször remekelt a kapusunk Tomáš Belic. Fokozatosan felvettük a meccs ritmusát és eredményesek is voltunk. A gólom? A büntetőre ketten vagyunk kijelölve: Belic és én. Tomáš kérdezte, hogy vállalom-e. Azt mondtam igen, gólt akartam szerezni a Pomléban… Nem volt-e félelem bennem, hogy Hajdúch megfogja a büntetőmet? Tudom, hogy Hajďo sok tizenegyest hárított már… Én azonban biztos voltam, hogy merre fogja eldobni magát, így biztosan értékesítettem a büntetőt. Be kell ismernem, hogy 1:2-nél a hazaiaknak 11-est kellett volna rúgniuk, a védőnk kézzel ért a labdához…. A meccs utolsó perceiben a több helyzetből legalább egyet értékesítettünk és megérdemelten győztünk.“

Érdekesség

A pomléi meccs egyik főszereplője Mikuš Rajmi volt, aki az STK neveltje. Ugyan már többször játszott Somorján az anyaegyesülete ellen, de csak most sikerült gólt rúgnia.

STK Somorja – Vágújhely 1:3 (0:2)

Góllövők: 62. Vávra – 33. Múdry, 39. Mikuš (11 m), 76. Kosorín

SL: Marić-Bjekić, Štrbák – Holíček, Daňovský

Játékvezető: Sedlár

Nézőszám: 370

STK Somorja: Hajdúch – Breno (60. Sabler), Marić-Bjekić, Štrbák, Fujak – Horváth (39. Šmehyl) – Pančík, Nascimento, Juliao, Neto – Vávra (79. Schutz)