Mesto Šamorín - Somorja Város

Száznegyvenötödik évét zárta az önkéntes tűzoltó-testület

05. feb 2019.

Működésének 145. évét zárta szombaton, 2019. február 2-án városunk legrégebbi társadalmi szervezete, a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület.
Az ünnepélyes évzáró közgyűlést a testület fúvószenekara nyitotta meg, majd a Bazsó Horváth Zsuzsanna által vezetett, 2018. novemberében alakult diák fúvószenekar szórakoztatta a tagságot és a megjelent vendégeket. Ürge Lajos, a testület parancsnoka beszámolójában összefoglalta a szervezet egész évi tevékenységét, kitérve arra is, hogy a testület tagjai tavaly összesen 58 alkalommal vonultak ki különböző káresetekhez, 135 alkalommal tartottak készenléti szolgálatot és 34 alkalommal asszisztáltak különféle rendezvényeknél, mintegy 2000 munkaóra terjedelemben. A testületnek jelenleg 102 aktív felnőtt tagja van, rajtuk kívül 25 diák is bekapcsolódik a munkába.
Az évzáró közgyűlés során a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Bárdos Gábor leköszönt polgármesternek a „Somorja város tűzvédelmének fejlesztéséért” díj átadásával köszönte meg a két évtizedes, gyümölcsöző együttműködést.
A rendezvényen részt vett Pavol Ceľuch, a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltóságának elnöke, Ing. Zoltán Tánczos, PhD, a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltóságának alelnöke, városunk alpolgármestere, Veres Gábor, valamint a baráti tűzoltó testületek, így a Bősárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Uherský Brod-i Önkéntes Tűzoltó Testület és a környékbeli községek és városok önkéntes tűzoltó testületeinek és hivatásos tűzoltó alakulatainak igazgatói és munkatársai. Veres Gábor alpolgármester, Czajlik Jenő, az SZK Önkéntes Tűzoltóságának elnöke és az Önkéntes Tűzoltóság Dunaszerdahelyi Területi Bizottságának titkára, Lelkes István, a Dunaszerdahelyi Tűzoltó és Mentőtestület igazgatója, valamint Farkas Imre, a Somorjai ÖTT tiszteletbeli elnöke hozzászólásában nagyra értékelte és megköszönte a testület tagjainak a munkáját.