Mesto Šamorín - Somorja Város

Szeptember végéig igényelhető a hőszigetelési támogatás

03. Júl 2019.

Június 16-án rajtolt és szeptember 30-áig tart az a pályázat, amelynek keretében a tíz évnél öregebb családi házak hőszigetelésére lehet legfeljebb 8800 eurós állami támogatást igényelni.
A kérvényeket elektronikus formában kell beadni, ám ezzel nem érdemes megvárni a végső határidőt, mivel a pályáztató az első 500 kérelem beérkezését követően lezárja a pályázatot. Arról, hogy milyen feltételek mellett igényelhető a dotáció, az energiaprevas.sk honlapon tájékozódhatunk, ugyanakkor cikkünk függelékében megtalálják a legfontosabb űrlapokat, illetve tájékozató anyagot is közlünk.
Néhány fontosabb tudnivaló:
– támogatás igényelhető a 2015-ben megkezdett hőszigetelési munkálatokra is,
– csak állandó szlovákiai lakhellyel, az Európai Unió tagállamainak valamelyikében vagy Svájcban, Norvégiában, Izlandon, illetve Lichtensteinben állampolgársággal rendelkező személyek folyamodhatnak dotációért, amennyiben Szlovákiában álló családi házuk alapterülete nem haladja meg a 150 m²-t (egyszintes építmény esetén), illetve a 300 m² (többszintes építmény esetén),
– a ház használatba vétele a hőszigetelés megkezdése előtt legalább 10 évvel megtörtént,
– az ingatlant kizárólag lakhatásra, és nem vállalkozás céljaira használják.
A június derekán közétett felhívás a hőszigetelés állami támogatásának már az ötödik fordulója. Újdonsága, hogy a munkálatok már nem kizárólag olyan cégekkel végeztethetők, amelyek erre külön engedéllyel rendelkeznek. A szigeteléssel kapcsolatos dokumentáció kidolgozását az állam 800 euróval támogatja, míg a hőszigetelés költségeinek 40 százalékát téríti támogatás formájában, legfeljebb azonban 8 ezer eurót nyújt egy-egy projektre.

Letöltés (PDF, 558KB)


Letöltés (PDF, 338KB)


Letöltés (PDF, 286KB)


Letöltés (PDF, 1.17MB)


Letöltés (PDF, 174KB)


Letöltés (PDF, 198KB)


Letöltés (PDF, 114KB)


Letöltés (PDF, 120KB)


Letöltés (PDF, 118KB)


Letöltés (PDF, 198KB)


Letöltés (PDF, 417KB)


Letöltés (PDF, 140KB)


Letöltés (PDF, 133KB)

Forrás: energieprevas.sk
Illusztrációs felvétel: modrastrecha.sk