Több somorjai művészeti együttes és személyiség részesült megyei kitüntetésben

19. máj 2017.

Nagyszabású ünnepség zajlott 2017. május 18-án Nagyszombatban, amelynek keretében sor került a megyei kitüntetések, díjak és emlékérmek átadására. Városunk díjazottjai:
Csalló Néptáncegyüttes – az idén negyven éves folklórcsoport a kulturális hagyományok ápolásáért, illetve Nagyszombat megye jó hírnevének öregbítéséért vehetett át érmet; a csoportot Keresztes Róbert képviselte,Híd Vegyeskar – a negyvenöt éve alakult együttes a kulturális hagyományok ápolásáért részesült kitüntetésben; a csoportot a díjátadón Nagy Péter képviselte,
Judita Kaššovicová és Juraj Turtev – a szlovák és magyar zenei értékek ápolásáért, illetve határainkon belül és kívül történő népszerűsítéséért vehettek át emléklapot.
A nevezettek mellett a Csallóköz több csoportja és személyisége is kitüntetésben részesült, így Csepi Zsuzsa, a nagyszarvai alapiskolán működő Csibészek Bábcsoport, valamint az Aranykert Bábszínház alapítója és vezetője, a bősi Kék Duna kórus, valamint a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ és a Csallóközi Könyvtár több munkatársa.
A díjazottakat a települési önkormányzatok nominálták.

Forrás és fotó: Nagyszombat Megyei Önkormányzat