Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Simpson & Csabi na SP: strieborní chlapci

2019. jún. 02

Skvelý výsledok dosiahla slovenská káštvorka na Svetovom pohári v Duisburgu. Štvorica Samo Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Gábor Jakubík získala striebro. Môžeme byť veľmi hrdí, veď polovica lode bola šamorínska.

,,Sme veľmi šťastní. Je tu super výsledok,” povedal pre nás Gábor Jakubík. ,,Pred Svetovým pohárom sme iba štyrikrát trénovali spolu. Boli sme príjemne prekvapení, ako dobre nám to išlo,” pokračoval Simpson. Veru. Naša loď suverénne vyhrala rozjazdu, semifinále a iba o pol sekundy bola pomalšia, ako víťazná nemecká posádka. ,,Vstup do sezóny nám vyšiel,” usmieval sa Gábor Jakubík.

,,Víkend bol veľmi únavný, no som veľmi šťastný. Získal som svoju prvú medailu na Svetovom pohári,” zobral si slovo Csaba Zalka, ktorý okrem K4 skončil s Erikom Vlčekom v K2 500 metrov na štvrtej priečke a s Ivanou Mládkou postúpil v mixe do A-finále. ,,Sme radi za toto striebro, veď tu bola celá svetová špička. Výsledok ukazuje, že sme na dobrej ceste. Dnes si trošku oddýchneme a zajtra pokračujeme v tréningoch na ďalšie preteky,” dodal Csaba Zalka.

Skip to content