Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Jakubík és Linka: EB ezüst!!!

2018. jún. 09

Somorjának nagyon sok köze van az első szlovák éremhez a kajak – kenu Európa-Bajnokságon. A K4 1 000 méteren a Linka Tibor, Jakubík Gábor, Baláž Samuel, Fraňa Milan négyes ezüstöt szerzett. Tibcsi és Simpson a KCK Somorja neveltjei!

,,Jól rajtoltunk, a saját tempónkat mentük. Úgy, ahogy megbeszéltük. Jó volt a taktikánk. Különösen nem figyeltük az ellenfeleinket. Mellettünk haladtak a németek és a spanyolok, akikkel tartottuk a lépést. A végén még rátettünk egy lapáttal és a második helyen jöttünk a célba. Nagyon boldogok vagyunk. Ha azt nézzük, hogy ebben az összeállításban csak három napot készültünk az EB előtt, az ezüst remek eredmény,“ mondta honlapunknak Jakubík ,,Simpson“ Gábor.

,,Bevallom, nem vártam, hogy rögtön az első versenyünkön érmet szerzünk. De nagyon – nagyon boldogok vagyunk,“ mondta Linka Tibor. ,,Jó tempót mentünk. Ugyan egy ideig előttünk voltak a spanyolok, de tudtuk, hogy legyőzhetők. Így is volt a végén megelőztük őket. Az első fehéroroszok? Mindig nagyon erősek, kiegyenlített a teljesítményük,“ folytatta Tibcsi. ,,Délután megyek egyet evezni a K4 500 méteres egységgel és holnap délelőtt belevágunk. Szorítsatok!“ zárta le honlapunknak Linka Tibor.

Döntő K4 1 000 m – szombat, június 9.

2. Szlovákia (Linka, Jakubík, Baláž, Fraňa)

Döntő – vasárnap, június 10.

K4 (Linka, Zalka, Vlček, Tarr), 500m – 10:35 ó

Megszakítás