A Zalabai Zsigmond városi könyvtár és a pozsonyi székhelyű Carissimi nonprofit alap szeretettel meghív minden érdeklődőt  Százdi Sztakó Zsolt felvidéki író bemutatkozására. Helyszín: a könyvtár olvasóterme. Időpont: 2014. október 2. (csütörtök), 17.00 óra. Sztakó Zsolt Százdon született, idén nyár óta somorjai lakos lett, mert abban bízik, hogy a városban olyan közegbe kerül, ahol a betegsége miatti hátrányokat jobban le tudja küzdeni, és be tud kapcsolódni a város kulturális, szellemi életébe, kerekesszékben is elérhető programjaiba.

Ozogány Ernő: Magyar Prága, arany Prága című legújabb könyvét mutatják be a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban december 4-én (csütörtökön) 17:30 órától. A szerző bő négy évtizeddel ezelőtt, egyetemista korában ismerte meg a cseh főváros nevezetességeit, lakóinak életét és gondolkodásmódját. Szembesült azzal, hogy a cseh és magyar nemzetet ezernyi szál köti össze, amelyek napjainkban feledésbe merültek. A könyv azokat a nagy jelentőségű, Prágában tevékenykedő magyarokat veszi számba, akik hozzájárultak e csodálatos város szellemi és anyagi kincseinek gyarapításához.

A Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár csütörtökön, október 29-én este 18.00 órától Jakubecz Márta Szeretet a horizonton című legújabb könyvének bemutatójára invitálja az olvasókat. A felvidéki író, publicista, pedagógus, a keresztény irodalom képviselője Felsőszeliben él és alkot. Újságcikkeivel, mesekönyveivel, felnőtteknek írt könyveivel vált ismerté. Az elmélkedéseket és jegyzeteket tartalmazó kötetben a szerző a szeretet konkrét megélhetésformáit szemléli. Egyéni megközelítésben vonultatja fel a lehetséges “megoldásokat”, amelyek mindegyikünk életében más realitáshoz, hivatáshoz – egyénre szabott úthoz kötődnek. Könyvében mindenekelőtt arról esik szó, hogy az ember Isten nélkül elvész: sötétségben szorong, ezért a hit segítségével kell megtalálnia a fogódzókat.