Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Linka Tibor és Jakubík Gábor a somorjaiaknak: köszönjük!

2018. jún. 11

Fáradtan, de nagyon boldogan érkeztek haza a sikeres somorjai kajakosok Jakubík Gábor és Linka Tibor. Városunknak újabb érmeket szereztek. A szlovák kajaknégyes (Linka, Jakubík, Fraňa, Baláž) az Európa-bajnokságon az ezer méteres távon ezüstérmet szerzett. Országunknak ez volt az egyetlen belgrádi érem!

,,Az idő múltjávak is nagyon jó érzés visszajátszani a belgrádi futamot. Ugyan az ezres nem olimpiai táv, de mindenkinek jól esik, ha látja, hogy az élvonalba tartozik,“ mondta Linka Tibor. ,,Nagyon kemény EB volt. Senki sem taktikázott, mindenki a legerősebb csapattal jött,“ tette hozzá Jakubík Gábor. ,Boldogok vagyunk, hogy végül érem lett a végén,“ folytatta Tibcsi. ,,Nagyon szépen köszönjük a somorjaiaknak, hogy szorítottak,“ nyilatkozta Simpson. ,,Ez nagy megtiszteltetés számunkra,“ tette hozzá Tibor.

Hétfőn a kajakosoknak szabadjuk volt, de már holnap folytatják a felkészülést. ,,Nagyon sűrű a programom. Június végén az U 23-as Európa-bajnokság vár rám, majd egy hónap múlva a világbajnokság. Augusztusban pedig jön a felnőtt VB,“ árulta el Tibcsi. ,,Nagy kár, hogy Simpsonból nem tudunk fiatalabbat csinálni. Huszonnyolc évesen nem indulhat az U23-as EB-n,“ mosolygott Linka Tibor.

,,A következő napokban a Magas Tátrában leszek. Az edzéseket összekötöm a főiskolai tanulmányommal. Azt még nem tudom, hogy ismét a belgrádi összeállításban fogunk-e indulni az augusztusi világbajnokságon is. Júliusban még kvalifikációs verseny is lesz,“ zárta le Jakubík Gábor.

Somorja városa már kilenc kajak – kenu EB éremmel dicsekedhet: Linka Tibor 1 – 3 – 1, Jakubík Gábor 1 – 2 – 0 és a jelenlegi alpolgármester Orosz Csaba 0 – 1 – 0.

Skip to content