Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Okinawa-karatésok szemináriuma zajlott városunkban

2017. jún. 12

Negyedik alkalommal adtak találkát egymásnak 2017. június 10-én és 11-én városunkban az Okinawa-karate művelői. A hétvégi szeminárium a harcművészet egyik legelismertebb és Európában legkeresettebb mestere, Hanshi Takeji Ogawa vezetésével zajlott.
Szlovákia, Magyarország és Horvátország negyvennél több okinawása győződhetett meg saját szemével arról, hogy a fizikai és mentális síkon egyaránt jelentős erőkifejtést igénylő hagyományos harcművészet magas korban is sikerrel űzhető, hiszen Ogawa mester idén tölti be hetvenötödik életévét. Egyben bizonyítást nyert az is, hogy a karate – bár elméleti része vitathatatlanul fontos, – továbbra is főképp a gyakorlati élethelyzetekben alkalmazható művészet.
Az idei évben huszonnyolc somorjai, dunaszerdahelyi és bazini gyermek részvételével gyermek-edzés is zajlott; a harcművészet ifjú elkötelezettjeinek lehetőségük nyílt személyes kapcsolatba kerülni a japán mesterrel, illetve megtapasztalhatták az edzés különleges hangulatát, ami arra ösztönözte őket, hogy továbbra is nagy energiákat fektessenek a stílus elsajátításába és önmaguk tökéletesítésére.
A szeminárium fölött Bárdos Gábor, városunk polgármestere vállalt védnökséget, a rendezvény a Keleti Kultúra és Okinawa-karate Szlovákiai Uniója és a Harcművészetek Somorjai Iskolája szervezésében valósult meg.

Jana Abraham – Harcművészetek Somorjai Iskolája

 

Skip to content