Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

SKK Somorja: remek utolsó negyed!

2018. jan. 27

A női kosárlabda Extraliga 15.fordulójának a meccsén az utolsó másodpercekben a Samaria Sportközpont nézői felálltak és tapsoltak. Ünnepelték a somorjai lányokat, akik 66:54-re legyőzték a Nyitrát.

A találkozó előtt minden ideális volt. Nem volt sérültünk, sőt a héten visszatért Somorjára Romana Vyňuchalová. Mindenki somorjai fölényt várt az első perctől kezdve, de a valóság más volt. ,,Rosszul védekeztünk, nem sikerültek a támadások sem,“ mondta Diósi Albert, az SKK mestere. Még szerencse, hogy volt egy Lenka Slezárikovánk, aki remekül dobált. A második negyedben már 14 ponttal is elhúzott az ellenfél. Sokáig szinte szenvedett a pályán Roman Vyňuchalová is, aki csak a 14. percben szerezte meg az első pontjait. A lányok fokozatosan feljavultak, a félidőben ,,csak“ hat pont volt a különbség. ,,A szünetben mondtuk egy-két dolgot,“ jegyezte meg Diósi úr.

A harmadik negyed végén még vezetett a Nyitra, de érezni lehetett, hogy nemsokára jön a fordulat. A 32. percben Lelkes Juli kiegyenlített, majd Hašková Saša először juttatta vezetéshez a Somorját. Ezután szinte gáláztak a hazai lányok, melyek az utolsó negyedet 22:6-ra megnyerték. ,,A meccset a feljavult védekezéssel nyertük meg, és pontosabban is dobtunk. Dicséretet érdemelnek a lányok, egy nagyon nehéz találkozót nyertek meg,“ zárta le Diósi Albert.

SKK Somorja – Nyitra 66:54

Negyedek: 11:15, 19:21, 14:12, 22:6.

Nézőszám: 200.

SKK Somorja: Slezáriková és Suja 19, Vyňuchalová 12, Hašková 9, Lelkes J. 5, Bachorová 2, Marcová, Theiner.

Szerkesztőségi tartalom – átvétel csak a forrás feltüntetésével!