Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Zalka Csaba: remek bemutatkozás a világ legjobbjai között

2018. máj. 21

Szegeden rendezték meg a kajak – kenu Világ Kupát. Somorját három versenyző képviselte. Linka Tibor és Jakubík Gábor legjobb eredménye egy 4. hely volt a B-döntőben. Zalka Csaba az A-döntőben negyedik lett.

,,Nagyon gyorsan elaludtam. Kicsit rázós volt a hétvége,“ mosolygott Zalka Csaba a hazaérkezése után. ,,Három nap alatt hat versenyt abszolváltam. Nem sok, de más harcolni a junior kategóriában, mint most a világ legjobbjaival,“ folytatta a somorjai versenyző. ,,Az indulók névsorát böngészve nem hittem a szememnek. A világ legjobb kajakozói voltak itt, akiket eddig csak a televízióban láttam,“ mondta Csaba, akire még várt egy sokk. ,,A K4-es előfutam előtt balra nézve a magyar hajóban a példaképemet, Dudás Miklóst pillantottam meg. Hihetetlen,“ árulta el a fiatal versenyző.

A fiatal szlovák négyes (Zalka, Botek, Fraňa, Baláž) nagyon jól ment, fél másodperc hiányzott, hogy bekerüljön az A-döntőbe. A B-döntőt megnyerte, megverte az olimpiai szlovák négyest. ,,Bevallom, nem számítottunk rá. De nagyon boldogok voltunk, hogy jól ment a hajónk,“ jegyezte meg Csaba.

A somorjai srác a K2 500 méteren Vlček Erikkel a negyedik helyen értek célba. ,,Nagyon jó eredmény. De… Nagyon közel voltunk, hogy elcsípjük a harmadik helyet. De nem lehetek elégedetlen. Az első felnőtt Világ Kupán bejutottam a döntőbe, ahol közel voltunk az éremhez. Nagyon köszönöm a családomnak, hogy jelen voltak Szegeden és szurkoltak. Ez a negyedik hely volt az ajándékom apunak, aki a hétvégén ünnepelte a születésnapját,“ árulta el a somorjai kajakos. ,,Ma szabadom van, holnap és szerdán edzés, majd csütörtökön Duisburga utazunk egy újabb Világ Kupára,“ zárta le Zalka Csaba.