Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Z kroniky Mestskej polície

2018. mar. 14

28. februára o 06:14 hod. hliadku MsP Šamorín vyslala SS MsP Šamorín preveriť oznámenie v mestskej časti Mliečno, kde na ceste smerom z bitúnku na suchý kanál leží pes plemena americký pitbulteriér, ktorý je živý a pravdepodobne sa niekomu utrhol z reťaze. Po príchode na miesto bolo zistené, že oznámenie je pravdivé. Pes bol hliadkou MsP Šamorín odchytený a umiestnený do karanténnej stanice na MsP Šamorín.
6. marca o 20:10 hod. bola hliadka MsP Šamorín vyslaná stálou službou preveriť telefonické oznámenie, podľa ktorého na ulici Kováčskej by sa mal nachádzať túlavý pes malého vzrastu. Po príchode na miesto žiadny pes nebol nájdený, a oznamovateľka sa taktiež na mieste nenachádzala.

1. marca o 19:30 hod. bola hliadka MsP Šamorín vyslaná stálou službou preveriť telefonické oznámenie do predajne DM drogéria Šamorín, kde sa mal dopusti krádeže nezistený páchateľ. Po príchode hliadky do predajne bolo zistené že páchateľ krádeže z predajne utiekol aj s odcudzeným tovarom. Následne hliadka MsP na základe osobnej znalosti vykonala pátranie v meste Šamorín po osobe páchateľa bez kladného výsledku. Krádež ďalej šetrí OO PZ Šamorín.

3. marca o 02:20 hod. bola hliadka MsP Šamorín vyslaná stálou službou preveriť tel. oznam pracovníčky z baru Magic Café, že potrebuje pomoc s neprispôsobivým klientom. Po príchode na miesto bolo zistené, že zákazník jej vulgárne nadával. Hliadka uvedenú osobu dôrazne upozornila na slušné správanie, čo uposlúchla.

8. marca o 10:05 hod. bola hliadka MsP Šamorín vyslaná stálou službou preveriť oznámenie, že na mestskom cintoríne sa pohybujú bezdomovci, ktorí obťažujú okoloidúcich. Informácia bola preverená, neprispôsobivé osoby boli z miesta vykázané, výzvu uposlúchli.

9. marca o 1:50 hod. hliadka MsP Šamorín počas výkonu hliadkovej činnosti v meste Šamorín na ulici Hlavnej pred nočným barom Piton zistila, že neznámy mladý muž v podnapitom stave vykonáva malú potrebu pred hliadkou MsP Šamorín na verejnom priestranstve. Bol vyzvaný hliadkou MsP Šamorín, aby preukázal svoju totožnosť. Menovaný uvedeným skutkom porušil § 47/1 c) zákona č. 372/1990 Zb. a dopustil sa priestupku proti verejnému poriadku, za ktorý bol riešený uložením blokovej pokuty.
O 23:05 hod.  preverovala hliadka MsP oznámenie, že v budove Domu Služieb na ulici Gazdovský rad sa má konať diskotéka v kaviarni Franco, odkiaľ vychádza nadmerný hluk. Po príchode na miesto bolo zistené, že v podniku sa nekonala diskotéka ale hrala reprodukovaná hudba. Následne bola zodpovedná osoba vyzvaná, aby hudbu stíšila.  Zodpovedný pracovník  výzvu hliadky rešpektoval a hudbu stíšil. Oznámenie bolo riešené dohovorom.
O 4:07 hod. bola hliadka MsP vyslaná stálou službou preveriť oznámenie, že na ulici Hlavná v nočnom bare Piton hrá nahlas hudba, napriek tomu, že záverečná hodina pre podnik je o 04:00 hod. po príchode na miesto bol prevádzkar nočného baru vyzvaný, aby hudbu vypol a rešpektoval záverečné hodiny. Výzvu hliadky rešpektoval a nočný bar zavrel. Prípad riešený dohovorom.

11. marca o 00:22 hod. bola hliadkou poskytnutá súčinnosť hliadke OO PZ Šamorín pri pátraní po konkrétnej osobe podozrivej z krádeže finančnej hotovosti v bývalej pekárni CZUCZ na ulici Seneckej v meste Šamorín v čase o 23:45 hod, avšak bez kladného výsledku. Prípad ďalej šetrí OO PZ Šamorín.

12. marca o 11:50 hod. bola hliadka MsP vyslaná stálou službou preveriť oznámenie na Dunajskú ulicu, kde na prvom poschodí bytového domu malo dôjsť k fyzickému konfliktu medzi matkou a dcérou. Po príchode na miesto bolo zistené, že došlo k hádke medzi oznamovateľkou a jej dcérou. Uvedené osoby sa hádali kvôli vozidlu, ktoré však bolo evidované na dcéru, ktorá po objasnení veci byt svojej matky opustila a svoje osobné motorové vozidlo si vzala.

Skip to content