Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

A gyerekek nem közömbösek a környezetvédelmi problémák iránt

23. jan 2020.

Színültig megtelt ma reggel a Városi Művelődési Központ színházterme az Ekotopfilm – Envirofilm 46. évfolyamának megnyitójára érkezett kisdiákokkal. Elsőként a Bél Mátyás Alapiskola alsó tagozatos diákjai ültek be a székekbe, hogy szembesüljenek a valósággal – azzal, hogy lassan, de biztosan feléljük a bolygót. A fesztivál szervezőin kívül a jelenlévőket Orosz Csaba polgármester is köszöntötte, aki arra biztatta a gyerekeket: inspirálódjanak a bemutatásra kerülő filmek által, hiszen számukra az egyik fő kihívás az életkörnyezet megóvása lesz.
A délelőtti programblokkban a diákok környezetvédelmi témájú animációs filmeket láthattak, például a borneói esőerdők állapotáról vagy a világtengert ellepő hulladékról. A vetítések közti szünetekben a moderátor kérdéseire válaszolva alkalmuk nyílt megvitatni is ezeket a témákat. Meglepő volt, mennyire tájékozottak és mennyire fogékonyak a változás iránt.
A filmfesztivál délután, 16.00 órától folytatódik a nagyközönségnek szánt filmek bemutatásával. Szó lesz a sarkkörön túl élő farkasok esélyeiről, a világ élelmezési problémáiról, a méhek szerepéről, a fiatal lappföldi környezetvédelmi aktivista, Riikka Karppinen harcáról és sok minden másról.
A filmfesztivál részletes programra ide kattintva érhető el.
A rendezvényre a belépés díjtalan.