Bénes Laci bemutatkozása: könnyek, meghatottság…

20. Már 2017.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a doborgazi ifj. Bénes László (19). A német Mönchengladbach focistája bemutatkozott a Bundesligába. Mégpedig a híres Bayern München ellen! Mindezt a helyszínen látta a volt somorjai labdarúgó édesapja Bénes László.

,,Hihetetlen napok vannak mögöttem,“ mesélte pár órával a nagy esemény után Bénes László. ,,A barátommal két meccsre jöttünk ki. Csütörtökön a Mönchengladbach Európa-Kupameccsen a Schalke ellen játszott, vasárnap pedig Bundesliga-találkozón a Bayernt fogadta. Úgy volt, hogy Lacus szombaton a fakócsapat mezében lép pályára és este utazik haza, mivel hétfőn csatlakozik a szlovák 20-éves válogatotthoz…. De a sors másként döntött,“ mosolygott Laci, akit mindenki Pacalnak becéz.

A csütörtöki kupameccsen a Borussia több játékosa is megsérült. ,,Így Lacus pénteken nem a tartalékcsapattal, hanem a felnőtt csapattal edzett és másnap edzőtáborba vonult a csapattal. Ez azonban még nem azt jelentette, hogy kerettag lesz a Bayern ellen. Ugyanis a huszas keretből csak 18-an lehetnek nevezve a meccsre. Arra gondoltam, hogy az lesz a legrosszabb, ha az egyik nem nevezett játékos Lacus lesz. Így meccs nélkül marad a hétvégén,“ folytatta Laci.

Vasárnap délután negyed ötkor kapta Pacal az örömhírt: fia nevezve lett a meccsre. Lacus a kispados volt. ,,Fél óra játék után Jantschke megsérült és Lacust küldte a edző melegíteni. Könnyes lett a szemem…. Végül a második félidőt is a kispadon kezdte a fiam. Nemsokára több játékos is ment melegíteni. Mindenkin fel volt öltözve, csak Lacus nem… Első csere, második csere, de ő még csak mindig melegített. Negyed óra volt hátra, amikor a pályaedző a melegítő játékosok felé kiáltott, és azt olvastam le a szájáról, hogy Laci… Több sem kellett… Nagyon meg voltam hatódva, sírtam… Lacus egész pályafutása lejátszott bennem: a doborgazi kezdet, somorjai, dunaszerdahelyi, győri, zsolnai megálló, majd a megállapodás a Stars and Friends ügynökséggel, majd átigazolás a Borussiába. Fantasztikus dolog hogy Lacus Bundesliga játékos lett. És az, hogy éppen a Bayern ellen mutatkozott be, hát ez hihetetlen. Mindig is mondom, hogy nincsenek véletlenek… .,“ zárta le mosolyogva Bénes ,,Pacal“ László.

lacus2 lacus3 lacus1