Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Participatív megyei költségvetés – rajtol a második évfolyam

21. jan 2020.

Nagyszombat megye önkormányzata a napokban útjára indítja participatív megyei költségvetési programjának második évfolyamát. Ezzel összefüggésben értesíti városunk lakosait, hogy a projektek előkészítése és beterjesztése kapcsán ismét lakossági fórumokat szervez; a dunaszerdahelyi járásban az alábbi időpontokban és helyszíneken zajlanak a találkozók:
2020. február 5. – Dunaszerdahely, Vidékfejlesztési Szakközépiskola, Szent István tér 1533/3, 045-ös számú helyiség,
2020. február 6. – Somorja, M. R. Štefánik Gimnázium, Napos utca 2.,
2020. február 11. – Nagymegyer, Kereskedelmi Akadémia, Pozsonyi út 38., 45 S1 számú helyiség.
A találkozók tervezett időpontja minden esetben 17.00 óra.
A participatív megyei költségvetés lehetőséget nyújt térségünk lakosainak olyan pályázatok kidolgozására és megvalósítására, amelyek hozzájárulnak az életminőség javításához. A megye participatív költségvetésének terhére bárki olyan közösségi ötlettel állhat elő, amelyet pályázat útján meg lehet valósítani. A módszert 1989-ben vezették be a brazíliai Porto Alegre városában, ahonnan elterjedt az egész világban.
2019-ben három somorjai projektet támogatott ily módon Nagyszombat megye önkormányzata: kerékpártároló épült a Madách Imre Gimnázium területén, pihenőpark jött létre a csölösztői kápolna mellett, illetve megvalósulhattak a Somorja történelmi emlékeinek megismerését célzó városnéző túrák és előadások.
A participatív megyei költségvetéssel kapcsolatban bővebb információ ide kattintva érhető el.