SKK: fantasztikus győzelem!

15. ápr 2017.

Bravó lányok! Az SKK Somorja a bronzmeccs második felvonásában 89:79-re legyőzte a Rózsahegy csapatát, így a harmadik helyért a harmadik meccs dönt.

A somorjaik rosszul kezdtek, öt perc után tíz ponttal vesztettek. ,,Rosszul összpontosítottunk, nem játszottuk megfelelő intenzitással, hiányzott az energia. Ezért még egyszer elmondtuk, hogy miért játszunk ma, és hogy a remek szurkolóink előtt léptünk pályára. A második negyedben gyorsítottunk a játékunkon, agresszívabbak voltunk. Megfordítottuk a meccset,“ mondta Tomáš Kačmarík, az SKK mestere. A fordulás után a Rózsahegy jobban kezdett, de a lányok nagyon küzdöttek. ,,Fontos volt, hogy kivédtük a vendégek nyomását. Megtaláltuk rá az ellenszert, és növeltük az előnyünket. Az utolsó negyedben tartottuk a tíz pontos előnyünket és győztünk,“ folytatta az edzőnk.

,,Egy nagyon erős Rózsahegyet győztünk le. Nagyon boldog vagyok. Az idény alatt többször volt lehetőségünk a sikerre, megverhettük volna a Pőstyént is, de a végén mindig az ellenfél örült. Minden jó, ha jó a vége. Ma mi megérdemelten győztünk. Bíztam a csapatban, amely megmutatta az erejét. Főleg a remek szurkolóink miatt örülök a sikernek. Megérdemelték ezt a sikert,” zárta le Tomáš Kačmarík.

A legeredményesebb játékosunk Suja Tímea volt, aki 26 pontot ért el. ,,Rosszul kezdtük, de aztán fokozatosan felébredtünk és lehittük, hogy győzhetünk. Minden beleadtunk. Kollektív teljesítmény volt. Egyszer az egyik, máskor a másik játékos volt a húzóember. Nagyon örülök, hogy egy erős csapatot győztünk le,“ mondta Timi. ,,A nézők? Fantázia! Az egész meccs alatt szurkoltak, nagyon segítettek. Legjobb lenne, ha szerdán Rózsahegyen is ott lennének velümk,“ zárta le Suja Timi.

Szép volt lányok!

A mindent eldöntő harmadik meccs április 19-én 17.00 órakor lesz Rózsahegyen.

Foto: Dobsa Lajos

SKK Somorja – Rózsahegy 89:79

SKK Somorja: Suja 26, Vyňuchalová 18, Nagyová 15, Keane 9, Slezáriková 8, Lelkes 6, Hašková 6, Tehiner 1

Negyedek: 13:22, 30:20, 26:18, 20:19

Nézőszám: 310

_DLT1954 _DLT2088 _DLT2128 _DLT2146 _DLT3940 _DLT3955