Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Ki lesz Somorján az év sportolója?

2015. dec. 20

Tavalyi év legjobb somorjai sportolója a kajakos Linka Tibor lett. O ismét jelen lesz a hétfői ünnepségen, az elsőségét azonban nem fogja megvédeni.

Az ok egyszerű: csak olyan sportolók harcolnak az elsőségért, akik a 2015-ös évben somorjai klubban szerepeltek. ,,Megszólítottuk nyolc klubunk képviselőit, javasoljanak az ankétba soraikból három versenyzőt, csatolva hozzá a három legjobb eredményét. Mivel a teniszezőktől csak két nevezés érkezett, 23 név került a listára. Erre szavazott a héttagú sportbizottság és valamennyi klubból két szavazati listát lehetett beküldeni a legjobb tíz sportolóra. Esténkre meghívtuk mind a 23 sportolót, a legjobb nyolcat fogjuk díjazni,” árulta el Orosz Csaba Somorja alpolgármestere, akik egyben a város sport – és ifjúsági bizottságának az elnöke.

Természetesen, hétfőn a 18.00 órakor a művelődési házban kezdődő sportgálán különdíjat fog kapni már az említett Linka Tibor és Nagy Jakub boccias, akik pozsonyi klubban öregbítik Somorja hírnevét.

Az díjakat a város egykori sportkiválóságai fogják átadni. Jelen lesz Dél-Szlovákia jelenleg legjobb és legeredményesebb labdarúgója Novota János is.

Kikből kerül ki 2015 nyolc legjobb somorjai sportolója?

Futball, STK: Adam Lami, Márió Herman, Rajmund Mikuš

FK: Sípos József, Jávorka Marcell, Szabó Albert

Birkózás: Juszuf Ahmet, Holocsi Bence, Szeiler Mátyás

Kyokushin karate: Mészáros Kristóf, Bódis Gergely, Erik Kalina

Kosárlabda: Slama Angelika, Romana Vyňuchalová, Alexandra Hašková

Vívás: Végh Dávid, Bittera Kitti, Egyenes Pörsök Henrik

Kajak-kenu: Zalka Csaba, Seregi Karolina, Eduard Strýček

Tenisz: Méri Eszter, Adriana Viktória Kráľová

 

Megszakítás