Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Hajnali négytől folyik a hó eltakarítása a közterületeken

2017. nov. 30

A városi tulajdonban lévő Area Šamorín Kft. munkatársai röviddel hajnali négy óra után hókotró gépekkel kezdték meg a város közterületeinek, útjainak, járdáinak letakarítását. Később a vállalat valamennyi alkalmazottját kézi hóeltakarításra rendelték ki. A délelőtti órákban a hótakaró vastagsága városunkban elérte a 15 cm-t; kásás állaga miatt több helyen – így a tejfalusi temetőben és az ún. katonablokk előtt – faágakat tört le. A közterület-karbantartóknak kellett beavatkozniuk a Fő téren álló városi karácsonyfánál és az öreg tölgynél is. A hóeltakarítás folyamatosan zajlik. A parkoló gépkocsik a város több pontján megnehezítik a hó eltakarítását.
Az érvényes jogszabályok értelmében a családi házak és a tömbházak előtti járdaszakaszokon a tulajdonosok, illetve a lakáskezelő kötelesek gondoskodni a hó eltakarításáról.
Míg a városunkon keresztülhaladó I/63-as főúton a közlekedés folyamatos, Pozsonyban több helyen hatalmas dugók alakultak ki, késnek a vonat- és buszjáratok. A Szlovák Hidrometeorológia Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a havazás ma országszerte folytatódik.

Megszakítás