Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Információs technológiai világcég érdeklődik városunk iránt

2019. máj. 21

Május elején városunkba látogatott Matteo Montanari, az olasz információs technológiai Vetrya cég nemzetközi kapcsolatokért felelős vezérigazgatója és európai közösségbeli vezető menedzsere. A 2019. május 6-án és 7-én zajlott látogatás a Szlovák Köztársaság római külképviseletének gazdasági attaséja, Durdík Rudolf közvetítésével és jelenlétében valósult meg, az igazgatót kétnapos látogatása során fogadta Richard Raši, az SZK beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettese, Patrik Krauspe, az SZK Kormányhivatalának vezetője, Jaroslav Kmeť, a közigazgatás informatizációjáért felelős szekció vezérigazgatója, Peter Helexa, a Szlovák Posta vezérigazgatója, Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, Peter Markovič, a megyei elnöki hivatal vezetője, valamint Petronela Ďureková, a megyei hivatal külkapcsolatokért felelős osztályvezetője. A munkalátogatás a városunkban található olasz ipari park látogatásával ért véget, amely során a cég vezetője városunk polgármesterének és alpolgármesterének kíséretében betekintést nyert a vicenzai vállalatok szlovákiai üzemegységeinek működésébe, tizenöt éves múltjába.
2019. május 9-én a Vetrya vezetésének meghívására Orosz Csaba polgármester és Veres Gábor alpolgármester a Rómától mintegy 120 kilométerre északra fekvő Orvieto városba látogatott, ahová Durdik Rudolf is elkísérte őket. A munkalátogatás célja a potenciális beruházónak tekinthető Vetrya működésének megismerése és a cég székhelyének megtekintése volt. Veres Gábor szerint a Vetrya információs technológiában utazik, így a Somorján létrehozandó munkahelyek elsősorban a műszaki értelmiségiek számára lehetnek érdekesek. Orosz Csaba elmondta, hogy a vállalat székhelyén találkoztak a cég alapítójával és ügyvezető igazgatójával, Katia Sagrafenaval is, aki azzal fogadta el városunk polgármesterének meghívását, hogy Somorja tűnik megfelelő helyszínnek a szlovákiai üzemegység létrehozásához. Az újabb munkatalálkozóra szeptember folyamán kerül sor. Városunk képviselőit fogadta Giuseppe Germani, Orvieto polgármestere is, aki meghívta a somorjai delegációt a helyi gasztronómiai fesztiválra és felvetette egy ilyen jellegű együttműködés lehetőségét is. Orosz Csaba viszonozta a meghívást, így Orvieto képviselőit remélhetőleg az augusztus végi Pomlé Fesztiválon látjuk viszont.
Az olasz Vetrya világviszonylatban vezetőnek számít az információs technológia, valamint a legújabb generációs adatátvitel kutatása és fejlesztése terén, tevékenysége a telekommunikáció, a média, a mobil-reklám és a szórakoztatás területére összpontosul. Ügyfélkörét olyan, a média- és telekommunikációs piacot uraló multinacionális vállalatok alkotják, mint a Mediaset, a Rai, a Telecom, a Wind, a Google és mások.

Megszakítás