Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Szent Istvánra emlékeztünk

2019. aug. 21

Tegnap az esti órákban államalapító királyunk szobrának megkoszorúzásával ért véget az augusztus 15-én kezdődött Szent István Napok rendezvénysorozat.
Idén az egybegyűlteket Agócs Kőrösi Ildikó, a Magyar Közösség Pártja alelnöke köszöntötte, aki ünnepi beszédében kiemelte: Szent István intelmei között jónéhány van, amit ma is megfontolhatunk.
„Ezekből merítve próbáljuk az év minden napját a nemzeti összetartozás szellemében megélni. Ennek érdekében nem elég deklarálni és elvárni, hogy mások mit nem tehetnek és mit ne tegyenek velünk szemben, nekünk is tudnunk kell, mit kell tennünk magunkért, a ránk bízottakért, s kötelességünk is mindezt teljesíteni. Nemzeti közösségünket, nyelvünket és kultúránkat tekintsük a Teremtő gondviseléstől kapott ajándéknak, amit meg kell tartanunk a többségi nemzettel való közös problémák megoldása és az egymásrautaltságot teremtő kihívások mellett is” – mondta.
Szent István szobrának talapzatánál Somorja önkormányzatának, Magyarország Kormányának, az MKP somorjai alapszervezete, a Csemadok somorjai és tejfalusi alapszervezete, az MKP országos elnöksége, a Most-Híd pártja, a Via Nova Ifjúsági Csoport és az Immortal Polgári Társulás képviselői helyezték el koszorúikat, a rendezvény végén felcsendült a Himnusz.

Megszakítás