Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Több sportkirályunk lesz

2019. dec. 18

Ha december, akkor koronázás. Mégpedig a sportban. Somorja önkormányzatának sport- és ifjúsági bizottsága ismét megrendezi a hagyományos Sportgálát.

„Több újdonsággal készülünk” – kezdte Duducz Tibor képviselő, a sport- és ifjúsági bizottság elnöke. „Az utóbbi években a junior korban lévő sportolók voltak a királyok. Mivel a fiatalabb somorjai diákok között is nagyon sok remek sportoló van, ezért kettéosztottuk a kategóriákat. Két legjobb sportolónk lesz. Az egyik 15 éves, a másik pedig 20 éves korig. Városunkban színvonalas munkát végeznek a csapatsportokban is. Ezért úgy döntöttünk, megválasztjuk Somorja legjobb csapatát is” – árulta el a képviselő.

A szavazás nem változott. Minden megszólított klub (Gladiátor/birkózás, KCK/ kajak-kenu, Kyokushin/karate, Budokan/karate, SKK/ kosárlabda, STK, FK/labdarúgás, STK/tenisz, SVK/vívás) három sportolót jelölhetett, plusz a csapatsportágak két csapatot. Az összesített listából minden klubból ketten szavazhatnak. Változás, hogy saját sportolóikra nem szavazhattak. A klubokon kívül szavaztak még a sport- és ifjúsági bizottság tagjai. A két egyéni ankétban az első három sportolót díjazzák, a csapatsportokban a legjobb együttest. „A Sportgálába bevontuk Somorja sportszerető közönségét is. Ök is megválasztották városunk legjobb sportolóját” – folytatta Duducz Tibor. Nagyon sok somorjai sportoló profi pályára lépett, vagy nem városi klubban tevékenykedik. ,,Az ankétunk státusza szerint ők nem vehetnek részt a választásban. Nagyon büszkék lehetünk rájuk, rendszeresen népszerűsítik városunkat, ezért köszönetet mondunk nekik is” – mondta a képviselő.

A rendezők meglepetésvendéggel is színesítik a programot. A Sportgála december 19-én 18 órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban.

 

Megszakítás