Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Bénes Lacus exkluzív: reménykedünk a Bundesliga folytatásában

2020. ápr. 26

A koronavírus miatt Európában, Fehéroroszországon kívül, leállt a fociélet is. Míg pár hete még nem lehet semmit sem hallani az esteleges folytatásról, a napokban már jobb kedvűek a focirajongók. Állítólag május 9-én folytatódik a német Bundesliga. Mi ebben az igazság? Honlapunknak a somorjai foci neveltje, a Borussia Mönchengladbach  és a szlovák válogatott játékosa Bénes László árul el részleteket.

Lacus, a legfontosabb kérdés: hogy vagy?

– Hál´Istennek egészségügyileg minden rendben. Keményen edzünk.

Hogyan készültök a Borussiában?

– Kisebb – nagyobb csoportokban járunk a megadott időpontkor az edzőközpontunkba. Míg a normális idényben egy órával az edzés előtt ott kellett lennünk, most csak 20-30 perccel. Megérkezünk az előkészített, fertőtlenített öltözőbe. Átöltözünk, majd elvégezzük a munkát. Ezután lezuhanyozunk és megyünk haza. Távozásunk után ismét minden le van fertőtlenítve. Nagyon jó, hogy így a pályán edzhetünk.

Egyébként mennyi ideig kellett egyénileg edzenetek?

– Tíz napig. Nem volt az igazi. Sokkal jobban érzem magam a pályán, kapuk között labdával a lábamnál.

Milyen információid vannak, folytatódik májusban a Bundesliga?

– Nincs semmilyen hivatalos hírünk. Mi a klubtól kapott infókhoz igazodunk. Az állami szervektől kapott útmutatás alapján végezzük az edzéseket. Reménykedünk, hogy folytatódik a Bundesliga.

Mivel telnek a napjaid, amikor nincs edzésed?

– Nagyon jó, hogy itt van velem a barátnőm. Plusz van egy kiskutyusunk. Filmeket, sorozatokat nézünk, gyakran beszélünk a családtagjainkkal. Németországban ugyan nem volt kijárási tilalom, de nagyon keveset járunk ki. Elővigyázatosak vagyunk.

Egyébként, emlékszel még rá, hogyan néz ki a Duna?

– Hát igen, régen voltam otthon. De az apu rendszeresen küldi a képeket a halászatairól. Bízom benne, hogy nemsokára visszatérünk a régi kerékvágásba.

 

Megszakítás