Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Hétfőn döntenek az óvodák és az alapiskolák esetleges újranyitásáról

2020. máj. 12

Hétfőn, május 18-án döntenek az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatainak esetleges újranyitásáról. Ezt Igor Matovič kormányfő jelentette be a szakmai bizottság mai ülése után. Erre csak akkor kerülhet sor, ha nem fog jelentősen emelkedni a fertőzöttek száma Szlovákiában. A pontos dátum egyelőre nem ismert.
„A mai találkozó célja az volt, hogy lefektessük az óvodák, iskolák további működésének pontos feltételeit. A pontos időpontról ma nem született döntés, nem is ez volt a cél” – közölte Matovič, hozzátéve: hétvégén fognak megmutatkozni a második és a harmadik fázis egyidejű életbe léptetésének következményei. „Amennyiben enyhék lesznek, és azt fogjuk látni, hogy nem történt semmi rettenetes, akkor bátrabban fogjuk megnyitni az iskolákat és az óvodákat” – ígérte a miniszterelnök.
A visszatérés az óvodákba és az alapiskolákba önkéntes alapon fog történni, hangsúlyozta a kormányfő. Számolnak azzal, hogy nem mindegyik szülő fog élni ezzel a lehetőséggel. Kilátásba helyezte azt is, hogy meg fogják szabni a maximális osztálylétszámot, a szakértők 12-tagú csoportokat emlegettek.
Az iskolák a világjárvány miatt március óta tartanak zárva. A hagyományos iskolai tanítást távoktatás váltotta fel.

Forrás: TASR
Illusztrációs felvétel: rimava.sk

Megszakítás