Április 22-én ismét tavaszi nagytakarítás!

13. ápr 2017.

Városunk önkormányzata idén már tizedik alkalommal rendezi meg a tavaszi nagytakarítást, amelynek célja a város külterületeinek és kevésbé kiemelt részeinek tisztábbá tétele. Az önkéntesek idén is három helyszínen jelentkezhetnek munkára: a város alapfokú tanintézményeinek bejáratánál.

„Reggel kilencre várunk minden olyan kedves érdeklődőt, akinek szívügye a tiszta, szemétmentes környezet – közölte Kocsis Arnold, a Városi Hivatal környezetvédelmi szakosztályának vezetője. – Kukazsákokról, gumikesztyűkről, valamint az összegyűjtött hulladék elszállításáról természetesen idén is a városi hivatal gondoskodik. Csakúgy, mint a frissítőkről és a katlanban főtt gulyásról is.”

Az osztályvezető elmondta: a korábbi kilenc évfolyam során alkalmanként mintegy 100-130 személy kapcsolódott be a megmozdulásba, évente átlagosan 4-8 kisteherautónyi szeméttől szabadítva meg városunk határát.

A Corvin Mátyás Alapiskola előtt gyülekezők az Ötösöki utat, a víztározó és a szivárgócsatorna partját veszik célba, Csölösztő irányában, míg a Bél Mátyás Alapiskolánál gyülekező csoport a Négyeseki utat és a felvízcsatorna csölösztői szakaszát veszi kezelésbe. A tejfalusi alapiskola előtt gyülekezőkre a régi Körtvélyesi út, valamint a halastó környékének és a szivárgócsatorna Csölösztő felé eső részének megtisztítása vár.

A szervezők természetesen számoltak az időjárás szeszélyével is – kedvezőtlen időjárás esetén a tavaszi nagytakarítás egy héttel később, április 29-én zajlik.

24_TAVASZI NAGYTAKARITAS_HU