Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Somorja és Mosonmagyaróvár 1991 óta az élet különböző területeire kiterjedő testvérvárosi együttműködést folytatnak. Ez 2006 óta az idegenforgalmi fejlesztésre is kiterjed, amikor is a két önkormányzat segítségével az INTERREG Program keretében  beruházási tükörprojektum valósult meg. Ezenkívül mindkét önkormányzat önálló idegenforgalmi fejlesztési tevékenységet is folytatott . A rendszeres egyeztető találkozóikon vetődött fel 2007-ben, hogy ezek eredményeit közös marketingkampány keretében kínálják fel Pozsony, illetve a környékbeli régiók (Felső-Szigetköz a magyar és a Felső-Csallóköz a szlovákiai oldalon) turistái és lakosai számára. 

Globális cél: A Dunamente helyi  potenciáljának idegenforgalmi hasznosítása

A régió idegenforgalmi potenciálját a korábbi elemzések feltárták és hazai, illetve EU forrásokból már kapacitások is létesültek. Napjainkban az idegenforgalmi fejlesztés körében az önkormányzatok és nonprofit szervezetek részéről további beruházások előkészítésén kívül marketingtámogatás is szükséges. 

Specifikus célok: 

1. Látogatóútvonal népszerűsítése – a Felső Szigetköz és a Felső Csallóköz középkori épített műemlékeinek közös bemutatása

1+1 napos látogatóútvonal  népszerűsítése turisták számára és annak komunikálása a régió, illetve Pozsony szálláshelyei felé. Az útvonal  nonprofit jellegű (a szálláshelyek a programból tájékoztató füzetet és többnyelvű hangos kirándulásvezetőt kapnak). A produktum továbbfejlesztését szolgálja egy idegenvezetői tanfolyam.

2. A helyi kínálat bemutatása – a Felső szigetközi és a Felső csallóközi kínálat bemutatása az idegenforgalmi szervezők számára:

– a Mosonmagyaróvári “INTERREG” központ ajánlata iskolák számára: pozsonyi és csallóközi pedagógusok 

– Somorjai INTERREG” központ ajánlata iskolák számára: pozsonyi és csallóközi pedagógusok 2 napos study tourja 

– Felső-Csallóközi látogatóútvonal iskolák számára: pozsonyi és szigetközi pedagógusok 1 napos study tourja 

– közékori látogatóútvonal Felső Szigetközben és a Felső Csallóközben: a pozsonyi, F. szigetközi és F.csallóközi szálláshelyek képviselői számára (információs brozsúra+hanganyag MP-as lejátszóval)

Megszakítás