Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Samaria Kupa és remeklő vívó fiúk az Európa Kupán

2018. okt. 16

Zsúfolt volt a somorjai vívó-hétvége. A kadét lányok hazai pástokon küzdöttek, a kadét fiúk Görögországban versenyeztek.

A kadét lányaink (Cséfalvay Rebeka, Boda Barbara és Buday Boglárka) a Samaria Kupán vettek részt. Az idény első kvalifikációs Európa Kupáján a legjobban Buday Boglárkának ment a vívás, aki a 18 ország 142 vívója közül végül a jónak számító 18. helyen végzet. Az Európa Kupa sorozatában hat pontot szerzett és nagy lépést tett a 2019-ben az olaszországi Foggiában rendezendő Európa Bajnokság felé. Boda Barbara a 77. helyen, míg Cséfalvay Rebeka 117. lett. A csapatversenyben a szlovák színeket kizárólag a mi lányaink képviselték. Huszonhárom csapat közöl a 15. helyen végeztek.

A fiúk (Sármány Zoltán, György Bendegúz, Kuchta Leopold) Görögországban vívtak. Thesalonikiben az Európa Kupa sorozatának második versenyére került sor. A tornán 19 ország 105 versenyzője volt jelen. Remekül szerepelt Leo Kuchta, aki az elődöntőig menetelt. Végül harmadik lett. A Manchesterben elért 13. helyével és a görögországi bronz után az Európa Kupában jelenleg a hetedik.

Még nagyobb bravúrnak számít a még csak serdülő György Bendegúz 5. helye a két ével idősebbek mezőnyében. A kis csapatunk utolsó tagja sem vallott szégyent, Sármány Zolika 14. lett. Görögországban is a csapatversenyben Szlovákiát a somorjaiak képviselték. Nem is akárhogyan, 25 csapat közül a 7.helyen végeztek.

Foto: Szinghoffer Mátyás

Megszakítás