Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Kitüntetésben részesültek a somorjai és a tejfalusi önkéntes tűzoltók

2019. dec. 20

Denisa Saková belügyminiszter kedden, 2019. december 17-én kitüntette azokat az önkéntes tűzoltókat, akik ez év januárjában Árvában részt vettek a hatalmas mennyiségű hó eltakarításában. Köztük volt a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület hat, illetve a Tejfalusi Önkéntes Tűzoltó Testület négy tagja is.
„Januárban kegyetlen viszonyok uralkodtak Árvában, és szükség volt minden segítő kézre a hó eltakarításánál” – írta közösségi oldalán a miniszter, hozzátéve: első ízben fordult elő, hogy egy bevetésre ennyi önkéntes és hivatásos tűzoltó vezényeltek ki szervezetten. A hó eltakarításában 280-an vettek részt.
„Köszönet illet minden egyes tűzoltót, aki az Árvában élők segítségére sietett. Szolgáljanak ezek a ritka alkalmak inspirációul valamennyiünk számára, s legyen elsődleges mindig maga az ember, annak életminősége, illetve az emberiesség” – tette hozzá.
A Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület nevében az emlékplakettet és köszönőlevelet Csörgő János vette át, aki maga is részt vett a bevetésen; rajta kívül Peter Nagy, Forgó Erik, Bence Nagy, Jávorka Ľudovít és Gál Deán is az Árvában élők segítségére sietett. Az önkéntes tűzoltóknak Vendelín Horváth, az SZK Önkéntes Tűzoltóságának főtitkára és Tánczos Zoltán, a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltóságának parancsnoka is gratulált.

Forrás: cas.sk

 

 

Megszakítás