Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Bringával munkába – többen tekertünk, mint tavaly

2018. jún. 12

2018. május 31-ével lezárult a Bringával munkába – Do práce na bicykli elnevezésű, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő országos kampány. A városi hivatal üléstermében ma került sor a városunkból benevezett egyének és csapatok értékelésére, illetve a díjak átadására.
Somorján idén 23 csapatban 81 résztvevő vállalta a megmérettetést, akik május folyamán összesen 4425,45 kilométert tettek meg kerékpáron. A kampány hivatalos honlapjáról az is kiderül, hogy 1660 alkalommal pattantak bringára, s az egy főre eső kilométerek száma 54,64 km volt. A számláló szerint ezzel 1198,44 kg széndioxid képződésétől óvták meg környezetünket.
A megtett kilométerek számát tekintve a pálmát a Vizesek Méhes László és Sándor Péter alkotta csapata vitte el 922,23 km-rel. Egyéniben legjobbnak Méhes László bizonyult, aki 864,40 km-t tekert le egy hónap leforgása alatt. Legtöbb alkalommal, egész pontosan 168 ízben a Tekergők csapatának tagjai, Csémy Alica, Csémy Erika, ifj. Csémy Erika  és Csenkey Anna pattantak nyeregbe; egyéniben az elsőséget Kántorová Zuzana szerezte meg, aki 45 alkalommal választotta közlekedési eszközként a biciklit.
A városi hivatal üléstermében ma Orosz Csaba alpolgármester, Sármány Ervin hivatalvezető és Tóth László, a közlekedési szakosztály vezetője, illetve a kampány helyi koordinátora gratulált a résztvevőknek, további bringázásra buzdítva őket.

Megszakítás