Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Mezeifutó EB Somorján: költségvetés, kabalafigura, nagykövetek

2017. nov. 14

Már csak 26 nap és elkezdődik a 24. mezeifutó Európa-bajnokság (december 10), melyen rekordrészvétel várható.

Több mint ezer ember: Jelenleg 40 ország jelentkezett. ,,Itt lesz Európa 80%-a,“ jelentette ki Ásványi László, a Szlovák Atlétikai Szövetség (SZASZ) alelnöké és a egyben a somorjai mezeifutó EB egyik főszervezője. ,,Azzal számolunk, hogy több mint ezer versenyző, edző, stábtag lesz az X-Bionic Sphereben,“ árulta el Ásványi.

Költségvetés: 700-ezer euró között mozog. ,,280-ezer a szponzoroktól van, 50-ezer a SZASZ-től. 5-ezer euróval támogatja az esemény Somorja városa, amely ezen felül nagyon sokat segít. Eredetileg az állam 100-ezer eurót biztosított, de jelenleg ez az összeg ,,csak“ 40-ezer. Megváltozott a helyzet…,“ jegyezte meg Ásványi László.

Készül a város is: ,,Nagyon örülünk, hogy városunkban ilyen nagy horderejű esemény lesz. Aktívan részt veszünk az előkészületekben. Azt szeretnénk, hogy az EB alatt mindenki otthon érezze magát,“ mondta Orosz Csaba, Somorja alpolgármestere.

Kabala: Hiúz lett az esemény kabalafigurája. Minden érmes megkapja a plüssváltoztát. Több száz darab eladásra is kerül.

Az esemény nagykövetei: Sajfa műsorvezetőn kívül a volt sikeres szlovák középtávfutó Lucia Hrivnák Klocová és a triatlonista Richard Varga lesznek.

Futás a közönség részére: A rendezők lehetővé teszik, hogy az amatőrök is ugyanazt a távot lefuthassák, mint az EB résztvevői. Jelenleg 460-an jelentkeztek a hobbi-futásra.

Szlovák bajnokság: Vasárnap az X-Bionic Sphere-ben lesz a mezeifutó szlovák bajnoksága. A tét az EB-résztvétel kiharcolása lesz.

 

Megszakítás