Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Fákat ültettek ki a bucsuházi temető térségében

2017. nov. 16

Harmincöt hársfát ültettek ki tegnap a bucsuházi temetőhöz vezető út mentén az Area Šamorín Kft. városi vállalat munkatársai. A kiültetésre azt követően került sor, hogy a Via Nova – Új Út Somorja vezetősége a tavalyi év második felében ilyen irányú kérelemmel fordult a város vezetése felé, amely arra pozitív választ adott.
Az I/63-as számú főút és Bucsuháza vársorész közt elterülő, három-négy évtizede használaton kívül álló, időközben elfeledett temető megtalálása, illetve a telekhatárok kitűzésének kezdeményezése szintén a fent nevezett szervezethez kapcsolódik (erről bővebben ide és ide kattintva olvashatnak). A temető területének feltárása, rendbetétele és a sírok helyreállítása folyamatban van.
Az Area Šamorín Kft. munkatársai a napokban az Iskola utcában és a Pomléi úton folytatják a városunkon végigsöpört szélviharok során kidőlt vagy megrongálódott fák pótlását, illetve a Pozsonyi úton is fakiültetésre kerül sor. Ez utóbbi helyszínen vandálok vágtak ki egy 20-30 cm törzsátmérőjű fát, amelynek törzsrészét elvitték a helyszínről.

Megszakítás