Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

2018 a nagy beruházások éve lesz

2018. jan. 10

Idén számos, nagyobb lélegzetvételű, a lakosság komfortját szolgáló beruházás valósul meg városunkban, tájékoztatott Bárdos Gábor polgármester.
„A lakossági szolgáltatások színvonalának növelését célzó projektjeink közül kiemelném a Gazdasori Óvoda bővítését, amelynek köszönhetően az intézmény befogadóképessége két osztállyal növekszik, ugyanakkor korszerűsítjük a konyháját és az étkezdéjét is. Egy másik, idén útjára induló projektünk az Ambrózia Idősotthon bővítését célozza. A tervek szerint a kápolna melletti, régebbi épületrész elbontásával, majd egy új lakórész megépítésével növelnénk az otthon kapacitását. Idén várhatóan az új épület közművesítésére és alapozására kerülhet sor” – mondta.
Az idén megvalósítandó, fontos beruházások sorát a városi temető előtti terület revitalizációja és egy nagyobb befogadóképességű parkoló létrehozása, a műemlékvédelem szempontjából kiemelkedően fontos Városháza ablakainak cseréje és földszinti homlokzatának felújítása, a Tejfalusi és a Csölösztői út kereszteződésében körforgalmak megépítése és parkolóhelyek létesítése, a tejfalusi iskolai és óvodai étkezde tetőszerkezetének javítása és a fedőanyag cseréje, a Halász utcában, a Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolával szembeni parkoló felújítása, valamint a Duna utcai Óvoda környékén parkolóhelyek kiépítése gyarapítja. Ez utóbbi megvalósításával egyidejűleg a nevezett lakótelepen az óvoda körüli területen egyéb beavatkozásokra is sor kerül. Idén a tervek szerint új burkolatot kap a Városmajor Jednota-üzletközpont mögötti részének út- és járdaszakasza, az I/63-as utat a Tejfalusi úttal összekötő Átjáró utca, a központi buszpályaudvar egyik beállósávja, valamint a Gazdasor egy része, ahol új járda is épül, a villanyművek légvezetékeit pedig földvezetékekre cserélik le.
„A legnagyobb idei építkezés mindenképp a Korona felújításával kapcsolatos – közölte a polgármester. – A munkálatok magukban foglalják az utca és az udvar felőli homlokzat, valamint az udvar teljes rekonstrukcióját, ugyanakkor sort kerítünk a pince és a földszinti rész közművesítésére is. A tervek szerint az épületben információs központ, díszterem és kiállítóhelyiség üzemel majd.”
A lakosság komfortja és a város élhetőségének fenntartása szempontjából nemkülönben fontos, hogy idén befejeződjön a Somorját dél-délnyugati irányban majdan elkerülő másodosztályú út tervezése, amely a városi és a megyei önkormányzat, illetve az x-bionic® sphere szálló- és sportkomplexum közös érdeke. Építését másfél-kétéves időhorizonton belül meg kellene kezdeni; a tervek szerint az elkerülőút tehermentesítené a város központját az áthaladó forgalom jelentős részétől, ugyanakkor beilleszkedne az épülő R7-es gyorsforgalmi nyújtotta lehetőségek közé is.
„A városunkban folyó magánerős beruházásokkal összefüggésben vélhetően előállnak majd további infrastrukturális igények is; ezeknek lehetőségeinkhez mérten igyekszünk majd megfelelni” – tette hozzá Bárdos Gábor.

A városunkban folyó magánerős beruházásokról szóló cikkünk hamarosan olvasható lesz Somorja város hivatalos honlapján.

Szerkesztőségi tartalom – átvétel csak a forrás feltüntetésével!

 

Megszakítás