Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Kajak-kenu junior és U23-as EB : három somorjai arany!

2018. júl. 01

Egy – kettő – három! A somorjai Kajak Klub újabb fantasztikus sikert ért el. Linka Tibor és Zalka Csaba a junior és U23-as Európa bajnokságon összesen három aranyat szereztek.

A szombati K2 1000 méteres verseny után ma a K4 500 méteren szerzett Tibcsi aranyat. ,,Nagyon jól rajtoltunk. Ugyan az ukránok előttünk voltak, de tudtam, hogy nem fogják bírni a tempót. Kétszáz méterrel a cél előtt robbantottunk és nem tudtak megállítani,” mondta Tibcsi, aki az EB-n két aranyat szerzett. ,,Mindkétszer megcsinátuk. Megmutattuk, mit tudunk. Jobb nem is lehetett volna. Éreztem, hogy ha nem jön valamilyen váratlan dolog, akkor győzünk,” zárta le Linka Tibor.

Százszázalékos Zalka Csaba

Zalka Csaba Auronzéban csak egy számban, a K4 500 méteren indult. Az eredménye? Jobb nem is lehetett. ,,Kétszer álltunk rajthoz és kétszer az első helyen értünk a célba,” mosolygott Csabi. A kajaknégyes simán nyerte meg az előfutamát és a döntőt is. ,,Jól rajtoltunk, remekül ment a hajónk. A féltávnál Tibcsi ,,hoppolt” és remekül hajráztunk. Nagyon boldog vagyok. A junior EB-s arany után 18-évesen az U23-as kategóriában is első lettem. Két hét múlva válogató lesz és ott fog eldőlni, hogy a július végi U23-as világbajnokságon melyik számban fogok indulni,” mondta a somorjai kajakozás nagy reménysége.

Fekete Dávid hősies teljesítménye

A szlovák C4 500 méteres junior egység negyedik lett, melyben két somorjai kenus szerepelt: Strýček Edo és Fekete Dávid. ,,Sajnos, nem volt jó a rajtunk… Ugyan nem szereztünk érmet, de nem lehetünk elégedetlenek. Ugyanis nem voltak a legjobbak az előjelek. Beteg voltam, nem tudtam jól felkészülni az EB-re,” árulta el Fekete Dávid, aki kellemetlen perceket élt át a célba érkezés után, orvosi ellátásban is részesült. ,,Mindent kiadtam magamból. Szerencsére, nincs semmilyen komoly baj,” zárta le Fekete Dávid.

Libai Zsolt két tized másodpercre a bronztól

Nagyon – nagyon közel volt a szlovák K4-es junior csapat az 500 méteres versenyen az éremhez. ,,Nem figyeltünk senkire sem, mentünk a megbeszélt taktika szerint. Bejöttünk a célba és nem tudtuk hányadik helyen végeztük. Végül kiderült, hogy a 2.helyen holtverseny volt az oroszok és a németek között. Mi pedig a negyedikek lettünk, 0.283 másodperces hátránnyal… Nagyon közel voltunk az éremhez…,” mondta Libai Zsolt.

A ,,somorjai“ eredmények:

Juniorok:

Seregi Karolína

K2 500 m – nem jutott a döntőbe

K4 500 m – nem jutott a döntőbe

Libai Zsolt

K4 500 m – 4.hely

K2 1 000 m – 13.hely

Fekete Dávid

C4 500 m – 4.hely

C2 1 000 m – 7.hely

Strýček Edo

C4 500 m – 4.hely

U23

Ladič Gabi

C1 200 m – 8.hely

C1 500 m – 5.hely

Linka Tibor

K1 200 m – 5.hely

K2 1 000 m – 1.hely

K4 500 m – 1.hely

Zalka Csaba

K4 500 m – 1.hely

Megszakítás