Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

A Szél utcai Óvoda két pályázatát is támogatta a megye

2018. nov. 14

A Szél utcai Óvoda vezetése a Városi Hivatal szakembereivel együttműködve két olyan pályázatot is kidolgozott és megvalósított a közelmúltban, amelyek elnyerték Nagyszombat megye vezetésének támogatását. Az „Egészséges gyermek – egészséges jövő” elnevezésű projekt 600 €, míg a „Biztonsággal az utakon” projekt 500 € támogatásban részesült.
Az „Egészséges gyermek – egészséges jövő” projekt célja az volt, hogy rámutasson az egészséges életmód és táplálkozás fontosságára, illetve elődeink táplálkozási szokásaira térségünkben. A projekt során az ovisok ellátogattak Félbe, ahol a gabona feldolgozásáról és a liszt előállításáról szóló interaktív előadáson vettek részt, illetve megcsodálták a malmot. A kirándulásról hazatérve különböző fajta lisztekből készíthettek ételeket, majd egy, a témához kapcsolódó színházi előadást tekinthettek meg.
A „Biztonsággal az utakon” projekt célja olyan, egész napos képzés és tréning szervezése, amelynek megvalósításában az óvópedagógusokon kívül a városi rendőrség munkatársai is részt vesznek. A megyei támogatáson új kerékpárokat, valamint festékeket vásároltak a gyerekeknek, hogy az óvoda udvarán közlekedési parkot alakíthassanak ki.

 

 

Megszakítás