Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

ŠTK: už aj bez Lukáša Kaplana, ,,zaujímavé“ rozhodnutia vedenia

2018. mar. 16

Po dlhej, štvormesačnej prestávke sa cez víkend začne jarná časť II. futbalovej ligy. Na šamorínskych futbalistov čakajú extrémne ťažké týždne.

Aká bola zimná príprava? Ťažko povedať. Prípravné zápasy dopadli všelijako. Čo sa týka nových hráčov, srdciara Zoliho Ágha každý pozná. Čuntu trápilo zranenie a s veľkou pompézou zahlásený španielsky futbalista Iker dostal málo šancí. A mladí Brazílčania? Ani jeden z nich nie je Peu, Luquinhas, alebo Marlon… Jedno je isté: počas zimy sa Šamorín neposilnil.

Pár týždňov pred štartom jarnej časti tréner Mika Lönnström si podal ruku s hráčmi a odišiel zo Šamorína. Viac ako týždeň bola v Pomlé veľká neistota. Niekto nevedel, ako ďalej, kto bude viesť mužstvo.

Bolo by logické poveriť s vedením tímu asistenta trénera Lukáša Kaplana, ktorý je v klube už dlhšie obdobie. Športový riaditeľ Marco Manso ale vymenoval Gustava Lealta. Človeka, ktorý prišiel ako asistent do Šamorína až v polovici januára a nemá potrebné trénerské vzdelanie….

Medzitým z klubu odišiel aj Lukáš Kaplan. ,,Bolo to moje osobné rozhodnutie. Ďakujem za možnosť pôsobiť pri áčku. Získal som veľké skúsenosti. Som v kontakte s pánom Csutorom a Bláhom. Nie je vylúčené, že budem pôsobiť v Šamoríne pri mládeži,“ uviedol Lukáš Kaplan.

Na ŠTK čaká ťažká jar. Čo sa týka záchrany, vyhliadky nie sú najlepšie. Súperi nášho tímu v boji o záchranu boli v zime veľmi aktívni. A nezabudneme na to, že legenda klubu Csaba Horváth ukončil aktívnu činnosť, Csaba Králik je dlhodobo zranený.

V Pomlé bude jar veľmi zaujímavá …

Prišli: Čunta (Cracovia Krakov), Ágh (Šoproň), Iker (Utenis/Litva), Pato, Christian, Evanilson, Matheus Saturnino (všetci Fluminense)

Odišli: Horváth (koniec kariéry), Ozogány (Gabčíkovo), Breno, Schutz, Leonel (všetci Fluminense), Vávra (Brno).

Jarný program ŠTK

Podbrezová B – ŠTK (18.3.)

Žilina B – ŠTK (25.3.)

Nové Mesto – ŠTK (28.3.)

ŠTK – Sereď (31.3.)

Lok.Košice – ŠTK (6.4.)

ŠTK – Skalica (11.4.)

ŠTK – Bardejov (14.4.)

Lipt.Mikuláš – ŠTK (21.4.)

ŠTK – Pohronie (25.4.)

Sp.N.Ves – ŠTK (28.4.)

ŠTK – Zvolen (5.5.)

Poprad – ŠTK (12.5.)

ŠTK – Inter (19.5.)

Skip to content