Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Csaba Zalka: po ,,veľkom” ME smer ,,mini” ME

2018. jún. 13

Žiadny oddych. Po Belehrade smer škola a tréningy. Csaba Zalka mal cez víkend premiéru na seniorskom európskom šampionáte. Ako člen slovenského štvorkajaku skončil na 500 metrov na šiestom mieste.

,,Nemôže byť reč o sklamaní. Samozrejme, boli by sme radi, keby sme skončili vyššie. No musíme na to pozerať realisticky. Každá krajina štartovala so svojou najsilnejšou posádkou. Šiesta priečka nám zabezpečila účasť na budúcoročných Európskych hrách,” povedal Csabi, ktorý tento týždeň často sedí v školskej lavici. ,,Blíži sa záver roka,” usmieval sa študent šamorínskej súkromnej strednej školy. ,,Pokračujem aj v tréningoch, čakajú má náročné týždne. Cez víkend budem štartovať na Veľkej Cene Komárne, ktoré budú ..mini” majstrovstvá Európy. Štartovať budú skvelí maďarskí kanoisti, ako aj český viacnásobný majster sveta Dostál,” prezradil náš športovec. Na konci mesiaca ho čakajú majstrovstvá Európy do 23 rokov. ,,Štartovať budem v K4. V belehradskej striebornej posádke vymením Gábora Jakubíka,” uviedol 18-ročný kajakár. ,,Teraz na talianskom ME budem štartovať iba v K4, no na MS v Plovdive možno pôjdem aj v K1, alebo v K2,” dodal Csaba Zalka.

Na júnovom európskom šampionáte juniorov a do 23 rokov sa predstaví sedem Šamorínčanov: Tibor Linka, Csaba Zalka, Zsolt Libai, Karolína Seregiová, Gabriela Ladičová, Edo Strýček a Dávid Fekete.

 

Skip to content