Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Od apríla jazdia vlaky spoločnosti RegioJet medzi Kvetoslavovom a Bratislavou častejšie

2018. mar. 31

1. apríla 2018 vstupuje dopravca RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). V praxi to okrem iného
znamená, že:
– počas špičky budú žlté vlaky prevádzkované od 15 minútového intervalu, v ostatných časoch v 60 minútových intervaloch na trase Kvetoslavov – Bratislava,
– lístky IDS BK budú platné aj pri cestovaní RegioJetom na trase Kvetoslavov – Bratislava,
– vďaka integrovaným cestovným lístkom môžeme znížiť svoje výdavky na cestovné,
– vlaky RegioJetu môžeme v juhozápadných, z dopravného hľadiska najproblematickejších častiach hlavného mesta (napr. vo Vrakuni a v Podunajských Biskupiciach) využívať aj ako mestskú hromadnú dopravu, vďaka čomu bude jazdná doba napr. z Vrakune na Hlavnú stanicu až o 15-30 minút kratšia, ako trolejbusom.
Regionálne vlaky RegioJetu, v ktorých budeme môcť cestovať s integrovanými cestovnými lístkami, budú označené ako S70. Zároveň bude v RegioJete uplatnená duálna tarifa – cestujúci si budú môcť aj naďalej zakúpiť cestovné lístky RegioJetu, ktoré nebudú platiť v integrovanej doprave u iného dopravcu.
„RegioJet sa stane v podstate takou novou aglomeračnou mestskou železnicou, ktorú môžeme poznať napr. z neďalekej Viedne a ďalších metropol. Naše vlaky budú označené ako linka “S70” a predpokladám, že ich začne využívať množstvo obyvateľov okrajových častí Bratislavy namiesto MHD, napr. takých Podunajských Biskupíc a Vrakune,“hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet; zároveň dodáva, že spoločnosť v súčasnosti každé ráno privezie do Bratislavy viac ako 3 tisíc cestujúcich. Ich počet sa zvýšil vo vlakoch súkromného dopravcu za posledné roky až 3,5-násobne.

Nasledovná tabuľka znázorňuje, aké úspory môžeme dosiahnuť kúpou integrovaných cestovných lístkov:

Cestovný poriadok linky S70:

Podrobnejšie informácie nájdete na webovej stránke IDS BK.

Zdroj: idsbk.sk, bid.sk
Foto: spectator.sme.sk

Skip to content