Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Kto sa stane najlepším športovcom mesta Šamorín?

2015. dec. 20

Najlepším športovcom mesta Šamorín v roku 2014 sa stal kanoista Tibor Linka. Ten bude aj v pondelok prítomný, no svoje prvenstvo neobháji.

Dôvod je jednoduchý: iba takí športovci môžu získať spomínané ocenenie, ktorí v roku 2015 pôsobili v šamorínskych kluboch. ,,Oslovili sme zástupcom ôsmich najlepších šamorínskych klubov, aby nominovali do ankety troch svojich najlepších športovcov. Keďže tenisti poslali iba dve mená, na hlasovacom lístku sa objavilo 23 mien. Do hlasovania sa zapojili dvaja zástupcovia klubov, ako aj členovia komisie športu a mládeže. Ocenení budú prví ôsmi športovci,” prezradil viceprimátor Šamorína Csaba Orosz, ktorý je aj predsedom komisie športu a mládeže.

Na slávnostnom galavečeri, ktorý sa uskutoční v pondelok o 18.00 hod v Mestskom kultúrnom stredisku, budú ocenení už spomínaný Tibor Linka a Jakub Nagy (boccia). Obaja skvele reprezentujú Šamorín aj vo farbách bratislavských klubov.

Ocenenia odovzdajú bývalí skvelí športovci mesta. Čestným hosťom bude Ján Novota, ktorý je v súčasnosti najlepším futbalistom južného Slovenska.

Nominovaní športovci:

Futbal, ŠTK: Adam Lami, Márió Herman, Rajmund Mikuš

FK: Sípos József, Jávorka Marcell, Szabó Albert

Zápasenie: Juszuf Ahmet, Holocsi Bence, Szeiler Mátyás

Kyokushin karate: Mészáros Kristóf, Bódis Gergely, Erik Kalina

Basketbal: Slama Angelika, Romana Vyňuchalová, Alexandra Hašková

Šerm: Végh Dávid, Bittera Kitti, Egyenes Pörsök Henrik

Kanoistika: Zalka Csaba, Seregi Karolina, Eduard Strýček

Tenis: Méri Eszter, Adriana Viktória Kráľová

Skip to content