Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Šamorínski zberači medailí sú už doma

2018. júl. 30

Viete koľko medailí získali šamorínski kajakári na tohtoročných majstrovstvách sveta a Európy? Štyri, päť? Nie! Už osem!

,,Veľa sme nespali,“ usmieval sa Csaba Zalka, ktorý na MS U23 po sobotňajšom bronze získal ako člen slovenského štvorkajaku zlato. ,,Trošku sme oslavovali a už o druhej ráno sme sa vydali na sofijské letisko,“ pokračoval mladý pretekár.  ,,Teším sa na posteľ a na oddych,“ prezradil Csaba. ,,Čo ma napadlo, keď som stál na najvyššom stupni pódia? Myslel som na moju rodinu, na mojich trénerov. A na Kerosza. Mal so deväť rokov, keď ma zobral do čilistovskej lodenice. A odvtedy som stále na vode,“ dodal s úsmevom Csaba Zalka.

,,Je fantastický pocit, že som získal medailu na všetkých troch európskych a svetových špičkových pretekoch,“ prezradil Tibor Linka. ,,V najbližších dňoch budem oddychovať a potom začnem prípravu na seniorský svetový šampionát,“ dodal Tibcsi.

Kde získali Šamorínčania tých osem medailí? Začiatkom júna na seniorských majstrovstvách Európy získalo Slovensko jednu medailu. Štvorkajak na tisícmetrovej trati skončil druhý. V lodi sedeli Gábor Jakubík a Tibor Linka. Na ME 23-ročných získali Šamorínčania tri zlaté medaily. Tibor Linka triumfoval v dvoch disciplínach (K2/1 000 m, K4/500 m) a Csaba Zalka v K4/500 m.

Cez víkend prišli ďalšie tri medaily. Tentokrát sa na pódium postavil dvakrát Csaba Zalka (zlato-K4/500m, bronz-K1/200 m), Tibor Linka získal v K2 1000 metrov striebro.

Zatiaľ máme štyri zlaté, tri strieborné a jednu bronzovú medailu. A ešte nie je koniec. Koncom augusta sa uskutočnia majstrovstvá sveta seniorov. Štartovať by mala naša trojica Gábor Jakubík, Tibor Linka a Csaba Zalka.

Skip to content